23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Centar za kulturu Tivat: Predstava “Tesla – prilagođavanje anđela”

Plakat

U četvrtak, 14. marta u 20:00 u velikoj sali Centra za kulturu Tivat gostuje pozorišna predstava “Tesla – prilagođavanje anđela”.

Predstava je po tekstu Stevana Pešića nastala kao koprodukcija KaBine sa Teatrom Erato i KIC-om Zagreb.

-Kroz ovaj pop-artistički triler pratimo događaj koji se odvio u posljednjem satu Teslinog boravka na zemlji.

Demon koji se predstavlja kao novinar pokušava otkriti tajnu o pomicanju zvjezdanih putanja u cilju postizanja čovjekove besmrtnosti.

Kroz ovu borbu dobra i zla ispričana je priča o Nikoli-čovjeku. Nikolinoj duši. Njegovom odnosu sa AjnštajnomEdisonomMarconijemRendgenom

Opustošenom čovjeku koji je ostao vječni optimist. Njegovom odnosu prema novcu, kocki, ženama, alkoholu, strahovima i ljubavi.

“Čitavu noć čuli su se glasovi, ali niko nije ulazio niti izlazio iz sobe” izjavila je sobarica hotela New Yorker.

Zavirite kroz ključaonicu i prisustvujte borbi koja se iz noći u noć odvija bezmalo 90 godina. Saznajte da li je Nikola otkrio tajnu-navode iz tivatske ustanove culture.

U ulozi Nikole Tesle pojaviće se Vladimir Posavec – Tušek, pozorišni, televizijski i filmski glumac, dok je uloga tajanstvenog gospodina Smitha povjerena Momčilu Otaševiću, višestruko nagrađivanom pozorišnom, filmskom i televizijskom glumcu te jednom od najboljih mladih glumaca u regionu.

Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Vladimir Posavec – Tušek, kostimografiju Marita Ćopo, a scenografiju Miljenko Sekulić u saradnji sa državnim prvakom u robotici, Mihaelom Smrčekom.

Za svjetla zadužen je Milan Kovačević, autor muzike je Stanislav Kovačić, dizajn vizuala uradila je Tijana Čvorak, a producent je Lidija Ivanda.

Ulaznice po cijeni od sedam eura mogu se kupiti na blagajni Centra za kulturu Tivat od 10:00 –13:00, dva sata prije predstave i putem fakture u dogovoru sa službenicom blagajne pozivom na broj +382 69 342 799.

Najčitanije