22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Usvojen program za privlačenje digitalnih nomada

Digitalni-nomad – Digitalni nomad- Foto:Getty Images

Vlada Crne Gore usvojila je Program za privlačenje digitalnih nomada u Crnoj Gori do 2025. sa Akcionim planom za 2022. godinu. Kako je navedeno, za realizaciju ovih aktivnosti predviđena su sredstva u iznosu od 110.000 eura.

– Pandemija koronavirusa ubrzala je digitalnu transformaciju, donijela brojne promjene u načinu rada i življenja, a “rad na daljinu” je postao nova normalnost. U skladu sa tim, Vlada je usvojila Program za privlačenje digitalnih nomada u Crnoj Gori do 2025. godine sa Akcionim planom za 2022. godinu – saopšteno je.

Iz Vlade navode da je plan je da se ovim programom poveća broj digitalnih nomada i prepoznatljivost Crne Gore kao atraktivne destinacije za digitalne nomade, jačajući ekonomsku aktivnost u zemlji, najprije kroz podsticanje stranih investicija i pratećom promocijom crnogorskog turizma.

– Programom se definišu strateški prioriteti i ciljevi kod uvođenja viza za digitalne nomade, uslovi za definisanje njihovog statusa, aktivnosti i analize kako bi se ocijenio ekonomski i društveni potencijal, kao i nadležne institucije za sprovođenje aktivnosti, indikatori uspjeha, izvori finansiranja i druga pitanja od značaja za sprovođenje Programa i pratećeg Akcionog plana – objašnjeno je.

Najčitanije