16 C
Kotor

Slušaj online radio

Dejan Bulaja najuspješniji student Herceg Novog za 2020. godinu

Dejan Bulaja

Najuspješniji student Herceg Novog za 2020. godinu je Dejan Bulaja. Nagrada će mu biti uručena na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Herceg Novi, u srijedu 28. oktobra.

Dejan Bulaja je sa prosječnom ocjenom 10,0 završio osnovne studije na smjeru za informatiku i računarstvo Univerziteta Singidunum. Trenutno je na postdiplomskim studijama na smjeru Nauka o podacima.

Odličan uspjeh postigao je i tokom ranijeg školovanja, za šta je nagrađen diplomom Luča. Osim toga, ovaj mladi Novljanin koji je odrastao u Bijeloj završio je nižu muzičku školu sa odličnim uspjehom i učestvovao u više takmičenja znanja. Aktivno se bavio karateom, a potom košarkom. Nastupao je za košarkaške klubove Primorje iz Herceg Novog, Teodo iz Tivta i Orion iz Budve, a potom je sportsko i akademsko usavršavanje nastavio u Sjevernoj Karolini, SAD, gdje je proveo dvije godine igrajući za Bull City Prep akademiju.

Svoj prvi naučni rad na temu „Introduction to Cloudism“ predstavio je prošle, 2019. godine na šestoj međunarodnoj naučnoj konferenciji Sinteza, događaju koji predstavlja platformu za razmjenu informacija, najboljih praksi i dostignuća u domenu informaciono-komunikacionih tehnologija i e-poslovanja.

Ovo je treća godina zaredom da Opština Herceg Novi dodjeljuje priznanje najuspješnijem studentu završne godine, sa željom da nagradi i afirmiše mlade Novljanke i Novljane koji su tokom akademskih studija postigli izuzetne rezultate, a uz to se istakli i u drugim oblastima društvenog života.

Najčitanije