8 C
Kotor

Slušaj online radio

Donatorski “Bal pod maskama” Rotari kluba Kotor

Rotary maskenbal

“Tradicionalni donatorski Bal pod maskama u organizaciji Rotari kluba Kotor održan je u petak, 16. februara u svečanoj sali Poslovnog centra “Vukšić” u DISCO stilu.

Rotari Bal pod maskama je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva namijenjena su za nabavku medicinske opreme za rehabilitaciju sportista u okviru akcije “Zajedno do Pariza 2024”. Zahvaljujući učešću članova Rotary kluba Kotor, Rotarijanaca iz  gostujućih klubova i prijatelja Rotarija, prodaji lutrije i aukciji sportskih rekvizita kao i pojedinačnim donacijama  ALL-ING d.o.o. Kotor, RK Budva, RK Bar, RK Ulcinj, RK Pljevlja i RK Dubrovnik, prikupljeno je 5.000 eura.

Događaju je prisustvovao dolazeći Guverner Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora Veliša Stamatović, Rotarijanci iz Hrvatske, Albanije i Srbije: RK Skadar, RK Dubrovnik, RK Kaštela, RK Mihailo Pupin Pančevo, RK Beograd Skadarlija, RK Beograd Metropolitan i RK Valjevo.

Rotary maskenbal

Na aukciji održanoj u okviru Donatorskog bala pod maskama otkupljeni su neki od najdragocjenijih sportskih rekvizita.

Zastavu Crne Gore sa Olimpijskih igara iz Tokija otkupio je predsjednik RC Bar Stevan Milošević.

Dolazeći Distriktni Guverner, Veliša Stamatović, otkupio je putnu torbu koji su nosili jugoslovenski sportisti na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, poklon Mirka Vičevića, člana vaterpolo reprezentacije koja je tada osvojila zlato.

Past predsjednica RK Kotor, Aleksandra Vučković – Otašević, otkupila je vaterpolo kapicu, poklon Nenada Vukanića, vaterpolo reprezentativca YU,  koju je nosio na Evrpskom prvenstvu u Budimpešti 2001, kada je reprezentacija osvojila zlatnu medalju.

Rotary maskenbal

Kotorski Rotarijanci ovom prilikom su ugostili i brojne predstavnike privrednih društava, banki i institucija iz Crne Gore koji godinama unazad podržavaju svojim donacijama akcije kluba.

Za dobru atmosferu bili su zaduženi “DISCO MAGIC BAND” iz Hrvatske.

Za goste Donatorskog bala pod maskama, u subotu, 17. februara organizovan je obilazak starog grada Kotora, učešće na karnevalskoj tomboli i obilazak Gospe od Škrpjela.

Rotary maskenbal

Akciju “Zajedno do Pariza 2024” Rotari Klub Kotor započeo je prošle godine u saradnji sa Crnogorskim Olimpijskim Komitetom, sa ciljem nabavke savremene medicinske opreme za rehabilitaciju sportskih povreda koje će biti na raspolaganju svim sportistima iz Crne Gore koji učestvuju na medjunarodnim i domaćim takmičenjima.”

Rotary maskembal

Večeri su prisustvovali i predstavnici Rotari klubova iz Crne Gore: Budva, Ulcinj, Bar, Pljevlja, E-klub Crna Gora, Podgorica, Rotarakt Podgorica, koji su kao i godinama unazad bili prisutni u velikom broju i pružili nesebičnu podršku i pomoć.

Najčitanije