25 C
Kotor

Slušaj online radio

Dr Relji Živojnoviću Oktobarska nagrada, a Ani Dabović Povelja Herceg Novog

zivojinovic-dabovic

Dobitnik najvećeg priznanja Opštine Herceg Novi, Oktobarske nagrade ove godine je dr Relja Živojnović, svjetski priznat oftamolog koji je dao značajan doprinos ozelenjavanju grada.  Dobitnica Povelje i zvanja počasne građanke Herceg Novog je košarkašica Ana Dabović, za izuzetan doprinos predstavljanju i promociji svog grada u svijetu.

Odluku o ovogodišnjim priznanjama donio je Žiri za dodjelu oktobarske nagrade i Povelje Opštine Herceg Novi, na jutros održanoj sjednici. Dr Relju Živojnovića predložila je grupa građana, a Anu Dabović Sportski centar Igalo.

Dr Relja Živojnović je očni ljekar svjetskog renomea, koji je prvi obavio hiruršku obradu mrežnjače. Penziju provodi u Herceg Novom, u koji je donio biljke sa svih strana svijeta i tako obogatio gradski zeleni fond. Dr Živojnović je gradu poklonio mnoge sadnice i sam ih zasadio na više mjesta, vođen željom da Novi izgleda ljepše i da sam tome da doprinos.

Ana Dabović je dijete Herceg Novog, uspješna sportistkinja koja je ponikla u lokalnom klubu i cijelog života ostala vezana za svoj grad. Postižući svjetske sportske uspjehe, Dabović nikada nije propustila da se pridruži brojnim kampanjama promocije Herceg Novog, predstavi grad u najboljem svijetlu i sa ponosom istakne gdje je odrasla, što je preporučilo za dobijanje Povelje i zvanje počasne građanke.

Priznanja će dr Relji Živojnoviću i Ani Dabović biti dodijeljena na svečanoj sjednici Skupštine opštine, na Dan opštine Herceg Novi, 28.oktobra.

Najčitanije