21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Grad Split oslobađa zakupnine poduzetnike pogođene pandemijom koronavirusa

splitska riva

Odlukom o novim paketima mjera koje je donio grad Split, splitski poduzetnici čija je djelatnost izravno pogođena pandemijom bolesti covid-19 bit će oslobođeni zakupnine, izvijestila je u ponedjeljak Gradska uprava.

Prvi paket mjera odnosi se na razdoblje u kojem su pojedine djelatnosti zatvorene temeljem Odluke Nacionalnog stožera od 28. novembra do 21. decembra. Jednako kao i ovog proljeća kada su bili primorani zatvoriti radi Odluke Nacionalnog stožera, tako će se i u ovom novom zatvaranju osloboditi od plaćanja zakupnine korisnici poslovnih prostora u vlasništvu Grada Splita, korisnici skloništa u miru te zakupci javnih površina, priopćeno je iz Gradske uprave.

Također, odlučeno je da će se, u slučaju ponovnog otvaranja 21. decembra i poboljšanja epidemioloških uvjeta, od 21. decembra do 18. januara smanjiti cijena parkinga u užoj gradskoj jezgri na cijenu od jedne kune.

Grad Split je u razdoblju od 19. marta ove godine, kada su na snagu nastupile prve zabrane rada, pa do danas, splitskim gospodarstvenicima pomogao s iznosom višim od 70 miliona kuna kroz različite mjere, navodi se u saopštenju.

Najčitanije