26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – Nastavljeno odlaganje otpada na deponiju Tisove grede

Sa deponije foto RTHN

Predstavnici Opštine HN, preduzeća Čistoća i mještani Ubala postigli su dogovor da se nastavi odlaganje otpada na deponiju Tisove grede, na način kao što je to rađeno prethodnih pet dana, potvrdio je za RTHN v.d. direktora Čistoće Vasilije Seferović.

-Na deponiji je minimalan dim i iskoristili smo pomoć i DVD Bijela i gasili donji dio deponije. Nećemo na tome stati i shodno mogućnostima nastavićemo dalje. Sa Savjetom MZ Ubli smo dogovorili da se nastavi deponovanje narednih sedam dana, a onda ćemo ponovo izaći na teren da vidimo kakva je situacija. Trenutno postoji ugovor sa kompanijom Ivović koja zastire deponiju i sada će troškovi biti dosta manji, nego kada smo otpad vozili na Možuru, kazao je Seferović.

Član Savjeta Mjesne zajednice Ubli Božidar Vuković je kazao da komunalci iz Čistoće zasipaju deponiju korektno.

– Da su ovako zasipali i do sada do ove katastrofe ne bi ni došlo. Dogovoreno je da dođemo opet za sedam dana. Sa naše strane je sve u redu. Oni ulažu napor i veliki materijal tu ide, zbog konfiguracije terena. Šta će biti dalje , vidjećemo u ponedeljak. Nema blokade, mi smo sada zadovoljni,ocijenio je Vuković.

Podsjećamo, predstavnici Opštine Herceg Novi uspjeli su prije pet dana  da postignu dogovor sa Savjetom Mjesne zajednice Ubli  da se  komunalni otpad odvozi na dio deponije Tisove grede na koji je sanitarna inspekcija dala dozvolu, čime  je prekinuta gotovo tromjesečna blokada smetljišta na Ublima.

Otpad je transportovan na deponiju Možura u Baru, što je lokalnu upravu koštalo 50.000 mjesečno.  Biće to probni period da utvrde da li će ovakav način deponovanja otpada i zastiranja deponije biti dovoljno dobar model.

Najčitanije