8 C
Kotor

Slušaj online radio

Grčki mediji: Mladić preminuo nakon sukoba s navijačima Dinama iz Zagreba

Atina sukob navijača – Foto: Louisa GOULIAMAKI / AFP

Atini je prošle noći došlo do velikog sukoba između pristalica AEK-a i zagrebačkog Dinama, u kojem je jedan mladić izgubio život.

Uprkos zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama trećeg pretkola Lige šampiona između aktuelnog hrvatskog prvaka Dinama i grčkog AEK-a, dio navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atinu gdje će se danas u 20:45 sati odigrati prva utakmica, piše Index.

Gazeta piše da je navijač preminuo nakon uboda oštrim predmetom. Grčki medij navodi da je hitna pomoć prebacila mladića u bolnicu, gdje su se ljekari borili kako bi mu spasili život.

Uz njega je bilo još nekoliko povrijeđenih navijača, dok je njih šest “u očaju, držeći se za lice i stalno pričajući mobilnim telefonom” čekalo šta će se dogoditi s pripadnikom njihove grupe, navodi Gazeta.

Grčki medij opisuje da su povrijeđeni navijači bili smješteni i na krevetima u hodnicima, a “vrata operacione sale stalno su se otvarala i zatvarala”. Među povrijeđenima bilo je Grka i Hrvata, ističe Gazeta, navodeći da je u Atinu došli više od 150 hrvatskih navijača.

Gazeta je objavila da je više od 150 organizovanih navijača Dinama u koloni automobila stiglo u Grčku. Prema njihovim policijskim izvorima, navijači su uočeni i za njih je bilo spremno obezbjeđenje, “ali čini se da su se organizovali jer su se razbježali po dolasku u grad”.

Taj medij tvrdi da su hrvatski navijači oko 23 sata došli do AEK-ova stadiona, koji nosi naziv OPAP Arena, i tamo napali navijače AEK-a.

– Izbila je žestoka tuča, koristili su molotovljeve koktele, palice i druge predmete – tvrde Grci, dodajući da je potom stigla policija koja je suzbila incident i uhapsila 83 osobe.

– Privedeni su i ispitani kako bi se pronašla osoba koja je ubola preminulog i kako bi se razjasnili detalji slučaja – dodaju.

Podsjetimo, UEFA je prije nekoliko dana upravo zbog straha od nereda zabranila dolazak gostujućih navijača u Grčku i Hrvatsku, a ista zabrana važiće i za navijače Hajduka jer splitski klub 18. avgusta očekuje utakmica u Solunu protiv PAOK-a.

Izvor:Agencije

Najčitanije