20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – Eko-sportsko selo na 22.000 kvadrata na Žvinjama

Herceg – Novi – Foto Boka News

Jedna od najzanimljivijih tačaka dnevnog reda sjednice SO Herceg Novi, koja je odložena za petak, 26. novembar, jeste projekat “Eko-sportsko selo”, koji bi trebalo da se izgradi na Žvinjama. Predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović kaže da je ovo značajan projekat, koji je u ovom trenutku tek u povoju, ali da grad iziskuje ovakve i slične projekte koji obogaćuju njegovu ponudu.

Predlagač je Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju, a Vladislav Velaš, načelnik sekretarijata, ističe da sve veći broj potencijalnih investitora želi da vidi gotove studije i napisane projekte, što su u lokalnoj upravi vidjeli kao nedostatak i na čemu se danas radi.

– Neophodno je što više ovakvih projekata kandidovati, imati što više spremnih projekata za potencijalne investitore. Da bismo neki projekat kandidovali za kapitalni budzet, kao i da bismo se obratili nekom evropskom fondu, moramo imati spremnu dokumentaciju – naglašava Velaš i dodaje da je riječ o velikom kompleksu, a Žvinje je izabrano zbog male izgrađenosti.

– Projekat na Živnjama nosi naziv “Eko-sportsko selo”. Riječ je o velikom kompleksu kakav nedostaje Herceg Novom. Na parceli od 22 hiljade kvadrata predviđena je izgradnja zatvorene sportske hale od preko 2000m², otvorenih sportskih terena 2500m², bazena sa tribinama na 1500m², dječijih igrališta, površina za rekreaciju, boravak u prirodi, takođe na 1500m² trim staza. Pored toga, predviđena je izgradnja ugostiteljskog objekta sa 250 mjesta, kao i objekata za smještaj sportista u aparthotelu i apartmanima – objašnjava Velaš.

Uz gondolu, koja je ušla u kapitalni budzet za narednu godinu, i saobraćajnicu, Velaš je mišljenja da ovaj projekat može biti zamajac za razvoj seoskog turizma na Žvinjama.

/K.Matović/
Izvor:Dan

Najčitanije