15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – nabavljeno 80 sadnica mimoza koje će biti zasađene na različitim lokacijama

HN – Park Boka

U organizaciji Sekretarijata za komunalne djelatnosti, sektora za održavanje zelenila u Komunalno stambenom preduzeću i Opštine Herceg Novi, nabavljene su sadnice 80 mimoza.

Mimoze će biti posađene na javnim površinama i na lokacijama gdje se skupštine stanara stambenih zgrada brinu o zelenilu, kazao je za RTHN sekretar za komunalne djelatnosti Opštine Herceg Novi, Vasilije Seferović:

“Nastavljamo akciju ozelenjavanja. Vraćamo se mimozi, po kojoj je prepoznat Herceg Novi. Skoro smo ispratili donaciju preduzeća “Telemah” sa različitim sadnicama u Omladinskom parku, dio Šetališta od Galeba do teniskih terena. Ispratili smo i donatorsku akciju “Sava osiguranja”, gdje su sadnicama cvijeća i drveća oplemenjene zelene površine. Park Boke je uređen na jednom zavidnom nivou, ocijenio je Seferović.

Seferović je podsjetio da je slična akcija bila organizovana prije nekoliko godina, ali manjeg obima:

“Tadašnja akcija nije imala većeg odjeka i nije dala odgovarajuće rezultate zbog situacije sa koronom. Ovo je period kada krećemo u oplemenjivanje svih zelenih površina. Sa radnicima Komunalno stambenog preduzeća u narednom periodu ćemo obaviti uređenje zelenih površina, svih skverova, kružnog toka u Meljinama, lokacija uz Jadransku magistralu”, naveo je Seferović.

V. Seferović

Akcija sadnje sadnicama mimoze počela je juče i potrajaće dok ne bude ispunjen zacrtani plan oplemenjivanja zelenih površina u proljećnom periodu:

“Mimoze će, pored navedenih lokacija koje su ranije dogovorene, biti zasađene, a na ostalim će naknadno – kada bude odlučeno na kojim konkretno lokacijama u gradu. Trenutno se traže koje će sve lokacije biti obuhvaćene sadnjom, kazao je Seferović.

Podsjećamo da su donatorskom akcijom sadnje sadnicama mediteranskog rastinja, divlje narandže, ruža i drugog ukrasnog bilja u parku u Igalu i Parku Boka, upriličen lijepi ambijent za miran boravak, odmor i druženje Novljana i gostiju.

Izvor:RTHN
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije