20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – profit Parking servisa u ovoj godini preko 170 hiljada eura

Herceg Novi

Naredna investicija biće garaža u Meljinama, čija bi izgradnja trebalo da počne naredne godine



Preduzeće Parking servis i u ovoj godini posluje sa pozitivnim bilansom. Trenutni prihod je oko milion eura, a rashod oko 830 hiljada, kazao je za RTHN direktor Miladin Vidaković.

Bolja organizacija poslovanja i sistemsko rješavanje tekućih problema uticali su da finansijski bilans bude znato bolji nego prošle godine, kazao je on.

Dobru naplatnu tokom ove godine zabilježila je i garaža, koja je građanima tokom jeseni sve atraktivnija za parkiranje vozila, jer je jeftinija i sigurnija nego ulica. Finansijska projekcija bila je oko 120 hiljada na godišnjem nivou, što je blizu ostvarenja, ali i pored rashoda, ovaj projekat će biti isplaćen za dvije godine.

Povećanje naplate bilježi i specijalno vozilo pauk za oko 10 hiljada eura više u odnosu na prethodnu godinu, ali zbog starosti vozila i čestih kvarova preduzeće je primorano da ulaže u popravke. Vidaković ističe da je u planu kupovina novog vozila tokom naredne godine, za šta će biti izdvojeno oko 150 hiljada eura.

Garaža Meljine – animacija

Sva zarađena sredstva preduzeće ulaže u poboljšanje postojećeg zonskog parkiranja, posebnih parkirališta i garaža, a naredna investicija biće garaža u Meljinama, čija bi izgradnja trebalo da počne naredne godine.

Zbog dobrog poslovanja Parking servis će i naredne godine obezbjediti benefite za građane, odnosno penzionere i roditelje djece do jedne godine starosti, za koje je ukupno obezbjeđeno 300 besplatnih parking karata.

Izvor:RTHN

Najčitanije