25 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi će učestvovati na 11. Međunarodnom forumu obrazovanja u Petrogradu

Herceg Novi foto TO HN

Komitet za obrazovanje Petrograda uputio je poziv Opštini Herceg Novi za učešće na 11. Međunarodnom forumu obrazovanja, koji se od 24. do 26. marta održava u njihovom gradu. Zbog epidemioloških mjera, forum će ove godine biti održan u online izdanju.

Kako je naglasila sekretarka za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, Ana Zambelić Pištalo, akcenat ovogodišnjeg foruma je na cjeloživotnom obrazovanju. U pozivnom pismu je od Sekretarijata za kulturu traženo da u kratkom petominutnom video prilogu prikaže iskustva naše Opštine u tom dijelu. U video prilogu je ukazano na bogatu tradiciju grada kad je školstvo u pitanju, kao i na strateško opredjeljenje  Herceg Novog  da bude značajan i prepoznatljiv obrazovni centar.

-Ovo je prvo učešće Herceg Novog na međunarodnom forumu ovakvog tipa. Nadamo se da će ishod učešća i koraci koje budemo preduzeli otvoriti vrata ka povezivanju i sa drugim obrazovnim centrima, istakla je Zambelić Pištalo.

Svake godine za vrijeme foruma Petrograd postaje obrazovni centar Rusije, mjesto razmjene ideja i efektivne profesionalne interakcije najvećih stručnjaka u oblasti obrazovanja. Forumu prisustvuje  30.000 učesnika, održava se 250 različitih događaja i aktivno ili preko video priloga je prisutno  49 zemalja učesnica.

Najčitanije