20 C
Kotor

Slušaj online radio

Hotel Regent u globalnoj akciji Sat za planetu

Sat za planetu – Regent Porto Montenegro

Hotel Regent učestvovaće u globalnoj akciji Sat za planetu gašenjem rasvjete na fasadi u trajanju od 60 minuta i to u subotu, 27.marta od 20:30 – 21:30 časova. Prošle godine se ovoj akciji pridružilo preko dvije milijarde ljudi iz 172 zemlje svijeta. Najpoznatije svjetske znamenitosti koje gašenjem rasvjete doprinesu akciji su Ajfelov toranj, rimski Koloseum i londonski Big Ben.

“Čast nam je da damo doprinos ovoj globalnoj akciji i Tivat svrstamo u grupu od više od 7,000 gradova koji podržavaju kampanju. Sat za planetu je aktivnost usklađena sa politikama “Green Engage” i “Journey to tomorrow” IHG lanca hotela kojem pripadamo a koje se odnose na očuvanje životne sredine, racionalnu upotrebu resursa te obuhvataju unapređenje društvenog ambijenta u kojem djelujemo.“ Izjavio je ovom prilikom Kai Dieckmann, Generalni menadžer hotela Regent te dodao:

“Takođe, ovo je svojevrsna uvertira za “zeleni” kalendar događaja aprila u sklopu kojeg ćemo biodiverzitet ovog podneblja proslaviti Vikendom u znaku divljih šparoga 10. i 11. aprila i Vikendom u znaku žućenice (cikorije) 17. i 18. aprila u sklopu kojega će se na meniju naći delikatese pripremljene sa ovim kraljicama divljih biljaka. U čast Dana planete Zemlje, 22.aprila na meniju Gourmet Corner-a će se naći veganski ručak.“

Najčitanije