25 C
Kotor

Slušaj online radio

Intenzivna eksproprijacija nepokretnosti za bulevare Budva-Jaz i Tivat-Jaz

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine intenzivira aktivnosti koje podržavaju unapređenje i očuvanje životne sredine, kao i održivi razvoj. U sklopu tih aktivnosti, ističe se izgradnja bulevara Budva-Jaz, kao i eksproprijacija nepokretnosti radi izgradnje bulevara Tivat-Jaz, projekata od državnog značaja.

Eksproprijacija nepokretnosti u projektu izgradnje bulevara Tivat-Jaz je u toku u područnim jedinicama Kotor, Tivat i Budva.

“U Kotoru, od ukupno 310 predmeta, 85.5% je već riješeno, dok je, od ukupnog broja, 45 predmeta još u radu. U Tivtu, od 16 predmeta pred Upravom za nekretnine, sedam je već isplaćeno ranijim vlasnicima, u tri predmeta postavljeni su privremeni zastupnici vlasnicima nepokretnosti, dok su u šest predmeta vlasnici nepokretnosti uputili prigovor na Izvještaj o procjeni i nisu saglasni sa cijenom, koju je odredila Komisija za procejnu Uprave za nekretnine Crne Gore, saopštili su iz resornog ministarstva.

Bulevar Tivat – Jaz – foto sreensot

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, bulevar Tivat-Jaz trebalo bi da bude završen za dvije godine, odnosno doo početka 2026, čime će se kako su kazali, unaprijediti protočnost i bezbjednost saobraćaja na toj dionici puta.

U januaru su nastavljeni radovi na izgradnji bulevara Tivat-Jaz u dužini od 16 kilometara. Vrijednost projekta je oko 54 miliona EUR, a sredstva su obezbijeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Radovi i na ovoj ruti bi, kako je najavljeno, trebalo da budu završeni za dvije godine.

Investitori radova su Uprava za saobraćaj i Regionalni vodovod Crnogorsko primorje.

/D.B. – RTV Budva/

Izvor:RTV Budva

Najčitanije