19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Izgradnja Dnevnog centra u Sutorini početkom naredne godine

 

Dnevni centr HN

U prostorijama Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju jutros je obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Tu ustanovu je danas posjetila sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić sa saradnicima, koja je poručila da Opština u kontinuitetu nastoji da pomogne rješavanje problema koji tište osobe sa invaliditetom, a samim tim i njihove roditelje.

Kako je Samardžić kazala, Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju se nalazi pod ingerencijom Opštine Herceg Novi i on je ustanova za ponos kada je u pitanju briga o ovoj osjetljivoj kategoriji stanovništva. Istakla je da je Opština Herceg Novi ušla u posao izgradnje novog Dnevnog centra u Sutorini.

-Trenutno je u toku završetak izrade projektne dokumentacije i očekujemo da sva odobrenja budu završena, kako bi početkom naredne godine počeli sa izgradnjom novog Dnevnog centra, rekla je Samardžić.

Pojasnila je i da se radi o prvom dijelu budućeg Dnevnog centra, površine 270 kvadratnih metara, dok bi drugi dio, za osobe starije od 27 godina, bio stvar transformacije i proširenja ustanove, što će neminovno uslijediti i za šta će biti potrebna podrška države.

Direktorica Dnevnog centra Dragica Kosić je kazala da ta ustanova tradicionalno obilježava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Ona se zahvalila profesorima i direktorici Muzičke škole Nađi Karadžić, čiji su đaci jutros izveli nekoliko numera, što je ispraćeno aplauzima i oduševljenjem štićenika Dnevnog centra. Dobro raspoloženje i veselje nastavilo se dolaskom glumca i pjesnika Dejana Đonovića, koji je uz recitale, novogodišnje misli i edukativne poruke izmamio osmijehe mlađih i starijih generacija, štićenika, njihovih roditelja i zaposlenih u Dnevnom centru.

Kosić je napomenula da su štićenici Dnevnog centra, uz pomoć njegovatelja,  konkurisali za Novogodišnji bazar u Porto Montenegru. Kao rezultat, tri poslednja vikenda u decembru će u tom rizortu biti izloženi njihovi radovi i suveniri urađeni u dekupaž i drugim tehnikama.

Najčitanije