16 C
Kotor

Slušaj online radio

Izrada projekta vodosnabdijevanja otoka Gospa od Milosti firmi „ACC Engineering“

Gospa od Milosti – foto TO Tivat

SO Tivat je na sjednici održanoj 21.septembra ove godine usvojila Odluku o izgradnji lokalnog objekta od opšteg interesa – infrastrukture za vodosnabdijevanje ostrva Gospa od Milosti u obuhvatu Državne studije lokacije Ostrvo Sveti Marko (“Sl.list CG”, br. 07/10), podmorskim putem sa postojeće sekundarne mreže od kat.parc. br. 57 KO Milovići, u obuhvatu Državne studije lokacije “Dio Sektora 27 i Sektor 28“ (“Sl.list CG”, br. 07/10).

Izrada projekta vodosnabdijevanja otoka Gospa od Milosti dodijeljena je firmi „ACC Engineering“ iz Nikšića, a projektant je Mihajlo Vojinović, kazao je potpredsjednik Opštine Tivat dr Andrija Petković.

– Gospa od Milosti je ukras tivatskog zaliva,  riječ je o otoku koji je stariji i od Gospe od Škrpjela. Zbog toga je interes svih nas u Opštini Tivat da ovoj nesvakidašnjoj turističkoj atrakciji i istorijski značajnom vjerskom objektu obezbijedimo uslove kakve zaslužuje. Sramota je da u XXI vijeku neko nema vodu i zbog toga me posebno raduje što će realizacija ovog projekta dati Tivtu jednu novu i kulturnu i turističku vrijednost. Istovremeno, riješićemo problem održavanja velikog zelenog parka na Otoku, posebno u ljetnjim mjesecima.

Čim nadležni organi daju saglasnost na projekat, krećemo u raspisivanje tendera, a nakon toga i u konačno izvođenje radova.

Ono što posebno moram da istaknem jeste izuzetna saradnja sa don Ivom Ćorićem,  čije su se brojne inicijative u našem gradu pokazale kao potpuno opravdane. A projekat vodosnabdijevanja je zaista kruna naše saradnje – rekao je potpredsjednik Opštine Tivat dr Andrija Petković.

Najčitanije