11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Jandreoski o smjeni: Neko je ocijenio da dobar rezultat treba kazniti

Goran Jandreoski

Na dan kada smo dočekali milionitog putnika i u mjesecu kada bilježimo ozbiljan rast prometa putnika i vazduhoplova i nakon godine, koliko sam proveo na mjestu izvršnog direktora, u kojoj su nam prihodi 150% veći u odnosu na godinu ranije i iznose 12 mil EUR, neko je ocijenio da takav rezultat treba da kazni, poručio je u saopštenju za medije dosadašnji izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski.

– Odgovor sa obrazloženjem na pitanje zašto sam smijenjen treba da se traži na drugoj adresi. Meni su motivi jasni kao dan, ali te sumnje ću, iz pristojnosti i striktno profesionalnih razloga, zadržati za sebe – naveo je Jandreoski.

Kako je kazao, ne može reći da ga je ova vijest lično pogodila, razočarala ili iznenadila.

– Ali sam, znajući sve okolnosti, ipak imao profesionalno uvjerenje da ću sa kolegama nastaviti da realizujem ozbiljne planove na Aerodromima Crne Gore, a prvenstveno na polju međunarodne sertifikacije. Takođe, Crna Gora već danas hitno treba da nađe rješenje i u vezi sa predstavljanjem u evropskim i međunarodnim stručnim tijelima, da bi njene interese zastupao kvalifikovani, međunarodno prepoznati kadar – kazao je Jandreoski.

Izrazio je bojazan da če ovakav rasplet događaja obeshrabriti međunarodnu stručnu javnost u smislu rada i angažovanja u Crnoj Gori, S obzirom na to da fali osoblja koje je profilisano u avio industriji.

– Naravno da nije problem lično moja smjena već problem može, a nadam se da neće, da bude ugrožavanje međunarodne reputacija Crne Gore u kontekstu tretmana stručnjaka koji se biraju na međunarodnim konkursima.

Uz želju da Aerodromi Crne Gore nastave uspješno poslovanje, svim kolegama i partnerima zahvaljujem na saradnji i ostajem uvjek na raspolaganju za sva stručna pitanja – zaključio je Jandreoski.

Najčitanije