25.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Johnson: Rast broja zaraženih COVID-om izaziva veoma ozbiljnu zabrinutost

Britanija – foto EPA

Rastući brojevi zaraženih i hospitaliziranih zbog COVID-a predmet su ozbiljne, ozbiljne zabrinutosti, rekao je britanski premijer Boris Johnson i dodao da je manje optimističan u vezi s otvaranjem zemlje nego je to bio u maju.

– Jasno je da je indijska varijanta zaraznija i isto je tako istina da brojevi rastu, te da je razina hospitaliziranih u porastu. Sada ne znamo točno u kojoj mjeri će to dovesti do smrtnih slučajeva, rekao je za Sky News.

Očekuje se da bi Johnson trebao u ponedjeljak izložiti hoće li doći do planiranog ukidanja restrikcija 21. juna ili će ga rastući broj slučajeva primorati da to odgodi.

Glavni dužnosnik za cijepljenje protiv COVID-a u Britaniji Nadhim Zahaw rekao je u petak za Times Radio da treba biti zaista oprezan.

– Imali smo jako veliko otvaranje 17. maja kada su se ljudi mogli početi sastajati s prijateljima u zatvorenim prostorima, u restoranu, u pubu, i družiti se. I mislim da je važno da veoma pozorno razmotrimo podatke tijekom vikenda i tada to kažemo naciji, dodao je.

Izvor:HIna

Najčitanije