26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Ćarolije mladih kuvara u hotelu The Chedi Luštica Bay

Željko Knezović

Tokom naredne sedmice, od 14. do 17. juna The Chedi Luštica Bay hotel postaje prava mađioničarska radionica mladih kuvara koji će svoje vještine predstaviti pred šefom kuhinje hotela The Chedi, Željkom Knezovićem.

The Chedi hotel, vodeći luksuzni hotel sa pet zvjezdica u Crnoj Gori, na ovaj način pruža podršku učenicima kulinarskog smjera JU Srednja mješovita škola „Mladost“’ iz Tivta na završnom ispitu koji podrazumijeva praktični rad i degustaciju raznovrsnih jela. Hotel ustupa svoje prostorije glavne kuhinje i obezbjeđuje podršku vrhunskih kulinarskih stručnjaka. Na meniju će se naći lokalni specijaliteti i najpoznatija jela međunarodne gastronomske ponude, pripremljeni prema principima zdrave mediteranske ishrane.

„Velika mi je čast što mladim zaljubljenicima u kulinarstvo mogu da pomognem da prikažu svoju kreativnost i umijeće u izuzetnom ambijentu glavne kuhinje The Chedi i potrudiću se da kulinarskim maturantima dam dodatnu motivaciju za dokazivanje. The Chedi Luštica Bay hotel pruža izvrsnu ponudu lokalne i međunarodne kuhinje koja ostavlja nezaboravan ukus i budi želju za uživanjem svim čulima“, kaže izvršni šef kuhinje hotela The Chedi, Željko Knezović.

Luštica Bay kroz ovaj model saradnje nastavlja podršku lokalnoj zajednici koja čini sastavni dio razvoja integrisanog naselja na obali zaliva Trašte, duž poluostrva Luštica, u samom srcu crnogorske  ljepotice Boke Kotorske.

Lustica Bay

„Veoma smo ponosni što imamo priliku da kroz saradnju sa mladima, i to u okviru obrazovnog sistema,  podržimo razvoj lokalne zajednice. Smatramo da je ulaganje u djecu najbolji izbor i naša je želja da mladi iz Tivta i okoline postanu pravi ambasadori svih ljepota naše Boke Kotorske. Za nas je posebno važan osjećaj pripadnosti zajednici, jer ono što želimo jeste da našim stanovnicima i posjetiocima pružimo dom kakav žele, u okruženju izuzetne prirodne ljepote, u naselju izgrađenom u skladu sa autentičnim arhitektonskim i kulturnim nasljeđem, uz sve pogodnosti najsavremenije tehnologije i bogatom ponudom turističkih, gastronomskih, trgovinskih, kulturnih i svih drugih sadržaja“, saopštila je Maša Radulović, menadžerka korporativnih komunikacija.

Završni ispit učenika kulinarskog smjera se održava u glavnoj kuhinji Hotela The Chedi Luštica Bay u periodu od 14. do 17. juna. Svakoga dana završni ispit polažu po četiri učenika, a ukupno će 18 mladih kuvara steći diplomu kulinarstva upravo u svjetski poznatom hotelu iz lanca The Chedi koji se nalazi u prekrasnom ambijentu naselja Luštica Bay

Najčitanije