11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Jun u Luštici Bay – adrenalin i festival u čast ljeta

Luštica Bay Kayaking

Jedna od najpopularnijih crnogorskih destinacija za odmor i ugođaj, Luštica Bay, tokom juna posebno će privući sportiste na kopnu i vodi, kao i publiku svih uzrasta raspoloženu za navijanje i praćenje izuzetno atraktivnih sportskih nadmetanja u jedrenju i akvatlonu. Istovremeno, već krajem juna, otvoriće se spektakularna sezona festivala u Luštici Bay, događajem Color Bay Festival koji slavi kalendarski početak najljepšeg godišnjeg doba i sve boje ljeta predstavlja u punom sjaju.

Centar nautičara i ove godine nalazi se u Luštici Bay koja je već prepoznatljivo stjecište jedriličara i zaljubljenika u regate. Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju, u klasi ILCA održava se od 3. do 5. juna, u saradnji sa Jedriličarskim klubom Delfin iz Tivta i Crnogorskim jedriličarskim savezom, a uz podršku Opštine Tivat i Luštice Bay. Najavljeno je učešće šezdesetak mladih jedriličara u klasama Laser – ILCA 7, ILCA 6 i ILCA 4. Istovremeno se održava i Optimist Kup Luštica Bay.

Nadmetanje se održava u izuzetno atraktivnom jadranskom akvatorijumu zaliva Trašte koji nudi sjajne uslove za jedrenje. Na prošlogodišnjem Otvorenom prvenstvu Crne Gore u jedrenju, koje je tada drugi put održano u Luštici Bay, mladi jedriličari i jedriličarke iz regiona su osvojili sve medalje i time najavili blistavu perspektivu ovog nautičkog sporta u kome nastavljaju staru tradiciju bokeških moreplovaca.

Zabava za cijelu porodicu je zagarantovana u nedjelju 19. juna, kada se održava četvrti po redu Luštica Bay Aquathlon. Uz učešće dvije stotine takmičara svih uzrasta, odvijaće se dvije uzbudljive trke za djecu i odrasle. Prijave su još uvijek otvorene i interesovanje je veliko, a ograničen je broj na 200 učesnika. U startnom paketu za sprint i supersprint je i ekskluzivan dres za trčanje. Organizatori su Multisport akademija Mayer i Hotel The Chedi Luštica Bay.

Pred kraj mjeseca, 25. juna, počinje vesela i šarolika sezona festivala, koju otvara Color Bay Festival Luštica Bay. Festival boja se održava na otvorenom, kao pravi vatromet veselja koji slavi sve što predstavlja ljeto i raznobojne ljepote ovog godišnjeg doba koje donosi radost življenja u svom najsjajnijem izdanju. Na festivalu će brojni izlagači dočekivati posjetioce neodoljivom ponudom zdrave hrane i pića, rukotvorina i umjetničkih predmeta, uz cjelodnevnu zabavu i uživanje u prirodi.

Luštica bay

„Luštica Bay nastavlja da stvara i donosi nove ugođaje za svakog posjetioca našeg naselja koje diše i živi svakog dana u godini, ali upravo ljeti blista punim sjajem. Marina naselje, plaže i uvale nude i skroviti kutak za odmor ali i sjajnu zabavu i sportska uzbuđenja tokom čitavog dana, te će svako pronaći kutak po svojoj mjeri. Širom raširenih ruku dočekujemo sve koji žele da osjete kosmopolitsku atmosferu, lokalno gostomprimstvo i duh tradicije koji njegujemo, stvarajući zajednicu kojoj želimo da pripadamo i da je zajedno razvijamo“, saopštila je Maša Radulović, marketing menadžerka u Luštici Bay.

Čitav niz raznovrsnih događaja koji je ubilježen u raspored tokom ovog ljeta čini Lušticu Bay centrom dešavanja na crnogorskoj rivijeri, te će posjetiocima i turistima iz regiona, Evrope i svijeta svakodnevno biti u ponudi sportska nadmetanja i rekreativne aktivnosti, kulturne i zabavne manifestacije, bogata gastronomska trpeza, uživanje u prekrasnoj prirodi, kao i izleti i obilasci poznatih lokaliteta po kojima je Crna Gora nadaleko čuvena. Kalendar događaja se može pratiti na profilima Luštice Bay na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i na veb sajtu www.lusticabay.com.

Najčitanije