13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Vinyl fest u Luštici Bay 

Vinyl fest

Mjesto okupljanja ljubitelja i kolekcionara nosača zvuka i muzičkih uređaja ove ljetnje sezone će se odvijati svakog mjeseca, a prvi Vinyl sale je zakazan za 24. jun u Marina naselju Luštica Bay


Jedinstveno druženje zaljubljenika u muziku, poznavalaca i kolekcionara kvalitetnih nosača zvuka i muzičkih uređaja, Vinyl fest, doživjeće svoje premijerno izdanje u petak 24. juna, u Marina naselju Luštica Bay. Skup se održava po prvi put u formatu prodajne izložbe, a svi zainteresovani će moći da razgledaju, kupuju i prodaju izložene gramofonske ploče, stare omote singl i LP ploča, kasete, notne sveske, stare i raritetne muzičke časopise iz zemlje i inostranstva. Sajam obuhvata i prodajnu izložbu muzičkih uređaja, očuvanih i vrijednih primjeraka čiji kvalitet zvuka za vrsne poznavaoce često nema cijenu. Skup prate cjelodnevni DJ  nastupi sa tematskim muzičkim programima. Vinyl fest se održava u saradnji sa NVO „Gramofonske ploče Crna Gora – Montenegro Records”.

„Kada se pomisli na muziku, misli se na druženje i dobro raspoloženje, splet osjećanja, pregršt uspomena, važnih događaja, životnih prekretnica, ali i osnove identiteta koje nas umnogome određuju u smislu životnih stavova i opredjeljenja. Obnovljena i raritetna vinilska izdanja domaćih i stranih muzičkih izvođača svih žanrova sve su popularnija među kolekcionarima, ali i obični ljubitelji muzike sve češće vraćaju gramofone u svoje domove i ponovo pune police šarenim omotima vinila. Muzika uvijek povezuje ljude, to je suština. Ili, kako bi rekao veliki američki pisac Džek Keruak  – Muzika je jedina istina“, kaže Boris Burić, izvršni direktor “NVO Gramofonske Ploče Crna Gora – Montenegro Records” .

Biće ovo prilika za svojevrsni susret generacija X, Y i Z u Luštici Bay, gdje će se neki stariji posjetioci možda vraćati u mladost i dane koje je obilježila muzika 60-ih, 70-ih, 80-ih ili 90-ih, kroz pravi mali muzički vremeplov, a mladi će tek upoznavati neke od vanvremenskih muzičkih zvijezda na počecima slave.

„Dok sa nestrpljenjem očekujemo početak Vinyl festa, pjevušimo svoje omiljene pjesme, pretražujemo i obnavljamo svoje play liste u susret ovom muzičkom vremeplovu, Zahvaljujemo se na saradnji “NVO Gramofonske Ploče Crna Gora – Montenegro Records“ jer su nam dali priliku da našim gostima i posjetiocima ponudimo jedno zaista ekskluzivno iskustvo muzičkog putovanja kroz vrijeme, razmjene uspomena i upoznavanja raznih muzičkih stilova i nekih raritetnih izdanja. Muzika je najbolji pratilac dobrog raspoloženja za sve uzraste i radujemo se susretu svih generacija i ukusa koje ćemo okupiti u Luštici Bay, gdje život teče opušteno, u uživanju udetaljima svakodnevice , kaže Sonja Banićević, event supervizor u Luštici Bay.

Okupljanje ljubitelja starih play lista

Druženja i okupljanja se nastavljaju u julu i avgustu. Ukupno će biti održano šest tematskih događaja, Drugo i treće izdanje Vinyl festa je već zakazano za 9. i 31. jul, a zatim će okupljanje biti svakog drugog vikenda u avgustu i septembru – 14. i 27. avgusta i 10. septembra.

Skup ljubitelja kvalitetnog zvuka i kolekcionara ploča i muzičkih uređaja osmišljava i organizuje NVO Gramofonske ploče Crna Gora – Montenegro Records, u saradnji sa Lušticom Bay. Ova organizacija koja okuplja prave muzičke entuzijaste bavi se organizacijom izložbi, promocija, sajmova i berzi na temu muzike, analognog zvuka, vintage audio uređaja i kolekcionarstva.

Upravo će Vinyl fest poslužiti kao svojevrstan uvod u muzički festival „Back to the roots“ koji će trajati mjesec dana, od 22. jula do 24. avgusta. Na predstojećem festivalu će nastupiti globalno popularne zvijezde nekadašnje disko scene, a gosti i posjetioci Luštice Bay će se oprobati na retro disco podijumu. Uzbuđenja i vrele atmosfere neće nedostajati tokom cijelog ljeta na pozornicama Luštice Bay, uvijek u samom centru najatraktivnijih zbivanja na crnogorskoj rivijeri.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije