15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay dobila novi vizuelni identitet

Lu[tica Bay place to belong Lighthouse

Destinacija Luštica Bay predstavila je novi vizuelni identitet – novi logotip, slogan i paletu boja, kao dio evolucije brenda.

“Mjesto kojem se pripada” (A place to belong) novi je slogan Luštice Bay i uz novi logotip i vizuelni identitet koji su već u primjeni, kreiran da predstavi razvoj jednog od najvećih projekata u turizmu Crne Gore.

Evolucija Luštica Bay i izrastanje u jedno od najpoželjnijih evropskih odredišta uslovili su i razvoj novog vizuelnog identiteta brenda, tako da on odražava sve ono što je Luštica Bay danas i destinaciju kakva će postati u budućnosti.

Osvježen i modernizovan vizuelni identitet simbolizuje prisustvo Luštice Bay u svakodnevnom životu njegovih stanovnika i posjetilaca, kako u realnom tako i u digitalnom svijetu, kao dio njihove priče u zajednici kojoj pripadaju, čija prirodna ljepota i istorijsko nasljeđe pružaju bezbroj iskustava.

Inspiracija za oblikovanje elemenata monograma “LB” proistekla je iz okruženja Luštice Bay čime je stvorena ne samo zanimljiva forma već i prilagodljiv i dinamičan vizuelni jezik.

Lustica Bay place to belong

“Odabrali smo tri palete boja koji označavaju suštinu destinacije. Plavi tonovi predstavljaju more, vodu i nebo, zeleni su polja, planine i priroda a koralni tonovi simbolizuju zalaske sunca i arhitekturu. Naša strategija ribrendiranja prikazuje sliku zaliva Luštica kakvu mi vidimo – kao mesto koje nudi ponešto za svakoga, zajednicu kojoj se pripada, avanturu koja se živi, sticanje uzbudljivih iskustava, dragulj prirodne ljepote – jedinstvenu lokaciju dizajniranu da postane mjesto kojem se pripada. U korak smo i sa digitalnom erom, pa smo modernizovali svoj imidž tako da oličava osjećaj pripadnosti zajednici u bilo kom trenutku i na bilo kom mjestu na kojem se mogu naći njegovi stanovnici, saopštila je Olvia Amr iz regionalne kancelarije Orascom Development Holding.

Luštica Bay je smještena u zalivu Trašte, na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, utočištu nesvakidašnje ljepote Bokokotorskog zaliva i njegove bogate istorije. To je integrisano odredište koje u prvi plan ističe izvanredan prirodni ambijent, autentični lokalni šarm i bogato kulturno nasljeđe. Tokom sedam godina od početka gradnje, Luštica Bay je izrasla u održivu cjelogodišnju destinaciju. i nastavlja svoju ekspanziju. Do sada su izgrađeni marina sa šetalištem i bogatom maloprodajnom ponudom, dva nevjerovatna lukobrana koji štite marinu, idilični svjetionik, prvi te vrste na ovim prostorima i spoljni amfiteatar, zajedno sa prvim hotelom  (Čedi Luštica Bay / The Chedi Luštica Bay), te Marina naseljem sa više od 400 stanova. Prošle godine započeta je izgradnja drugog gradskog naselja, zamišljenog da postane novi centar grada: Central.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije