19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Knjige Petra Popovića i Mihajla Pantića pred kotorskom publikom

treca-strana-ploce-petar-

O rokenrolu i novobeogradskom podzemlju


Knjiga eseja “Treća strana ploče” Petra Pece Popovića, novinara, publiciste, muzičkog kritičara i urednika novina iz Beograda, biće predstavljena u srijedu u 20 sati u koncertnoj dvorani Muzičke škole “Vida MatjanW”- Crkvi Sv. Duha. Ova  esejistička knjiga posvećena je svima onima bez kojih balkanski rokenrol ne bi bio ono što jeste. U svom prepoznatiljivom stilu i šarmu, autor se sjeća kakvi su nekada bili rokenrol i popularna muzika minulih vremena, te opisuje njihov značaj u životima ljudi. Popović je ovdje ne samo svjedok i učesnik događaja, nego i duhovni i fizički pokretač ključnih momenata i pojava u istoriji rok- kulture na ovom podneblju

Petar Popović je bio urednik časopisa Džuboks i Rok 82. Pisao je za PolitikuPolitikin zabavnikBlicSportski žurnal i mnoge druge časopise. Radio je za Radio Beograd i Radio 101.

Mihajlo-Pantic-Nijedna-od-sedam

Takođe, biće predstavljena i kniga pripovjedaka “Nijedna od sedam” Mihajla Pantića, pripovjedača, književnog kritičara, univerzitetskog profesora iz Beograda.

 Ova knjiga ima značajan prostorni i vremenski raspon, iako je smještena u prepoznatljivu svakodnevicu, novobeogradskih blokova, opisuje trenutke kada se junaci, zgađeni svijetom i očajni zbog njega, spuštaju u podzemlje, među nišče i marginalce. To je i prostor iz koga junaci odlaze u Njemačku ili u Barselonu, ili još mnogo dalje od Beograda iz koga su potekli.

Organizatori promocije su poslenici Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ (1839) Kotor.

/M.D.P./

Najčitanije