12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Ko su Grbljani do kojih “ruka pravde” nikako ne dolazi?!

Incident na Jazu

Nevladine organizacije Jaz – Mrčevo polje i “Jaz plaža“ obavještavaju svoje članstvo, građanstvo o nemilim događajima i nasilju koji su se desili juče na sportskim terenima na Jazu.

Prije svega, tokom jučerašnjeg dana, bilo je veliko interesovanje za rješavanje problema oko stadiona I privremenih objekata na Jazu, jer smo primopredaju istih zatražili još 17.03.2023. godine Dopisom predsjedniku Opštine Budva.

Uslijedili su pozivi iz kabineta predsjednika Vlade Dritana Abozovića, savjetnice Ane Saveljić sa interesovanjem za učešće u prevazilaženju nedoumica, radi održavanja međunarodnog turnira na Jazu. Dakle, informisali smo savjetnicu u dijelu naših zahtjeva prema opštini, odnosno Mediteranskom sportskom centru, I to da tražimo mirnu predaju ključeva svih sportskih prostorija I da ćemo potom iste omogućiti za korišćenje organizatoru turnira, kao I da ćemo dati saglasnost i garanciju da će se turnir održati. Takođe, sa organizatorom turnira, gospodinom Nenadom Filipovićem, na njegovu inicijativu obavili smo više razgovora radi informisanja o našem odnosu sa Opštinom Budva I njihovim preduzećem, činjenicu da je ugovor o zakupu raskinut I sa stanjem na terenima. Dalje, gospodin Filipović nas je u popodnevnim časovima, obavijesto da su mu predati ključevi od prostorija od strane Nikole Vučićevića, direktora MSC DOO Budva i da primopredaju izvšimo na Jazu u 18.30h. Potom su članovi obije organizacije pristupili, radi primopredaje, kada cijenimo da je gospodin Filipović prevaren, jer su mu dati pogrešni ključevi. Po pozivu došao je Nikola Vučićević da bi se nesporazum riješio, ali je isti poveo svoje obezbjeđenje u vidu svojih sinovaca, koji su izazvali incident. S obzirom da su u roku od par minuta pristigli Vojo Pićan, njegov sin I ostali podržavaoci istih, a kao što se vidi na snimcima, koji su bili učesnici tuče, stiče se utisak da je sve unapred bilo iscenirano I planirano s njihove strane. Bilo je I pokušaja da se spriječi snimanje, jer je predstavnici NVO “Jaz – plaža”, Branki Marović oduzet telefon od strane Nikole Vučićevića, direktora MSC DOO.

Dakle, mirna premopredaja, koju smo očekivali je eskalirala tučom, naravno ne našom krivicom, u kojoj je povrijeđeno dvoje lica, naših članova Stevan Midorović i Saša Midorović, a koji je i zaposlen u MSC, a zbog čega izražavamo veliko žaljenje i ogorčenje.

Stoga, pozivamo Upravu policije da legitimiše i privede sve učesnike u tuči. Po našim saznanjima nisu uopšte privedeni svi počinioci, Miloš I Đorđije Vučićević, sinovci opštinskog funkcionera Nikole Vučićevića I Ratko Pićan, sin Voja Pićana. Ukazujemo i da na privremenom objektu postoji video nadzor, te pozivamo policiju da izuzme snimke, na kojoj se pored postojećih snimaka, takođe mogu jasno utvrditi identiteti svih lica, a koji su nama i poznati, a i mještanima.

Pozivamo i predsjednika Vlade Crne Gore, Dritana Abazovića, predsjednika Jakova Milatovića, da uzmu učešća i pomognu nam u rješavanju problema a koji već duži period postoji s Opštinom Budva i nemogućnošću njenih predstavnika da kontrolišu svoja preduzeća I organizacije. Pozivamo i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da zaštiti svoje građane od nasrtaja istanknutih članova Budvanskog fronta I opštinskih funkcionera.

Da problem bude veći pristalice navedenih lica već neko vrijeme, a u poslednjih par dana intezivno, kontaktiraju ljude, tjeraju ih da potpisuju neke izjave, te im na taj način plasiraju neistine i dovode ih u zabludu oko stvarnog i pravno stanja te ih dovode u nezavidan polozaj u ostvarenju njihovih stvarnih prava na predmetnom zemljištu. Ono što je još veći problem jeste to što na ovaj način ciljano stvaraju animiozitet između gradjana i svađaju ih međusobno, što može imati za posledicu dalje nerede, jer se ovakvim ponašanjem dokazuje da njima nije stalo do građana i njihovih prava, već da imaju neki drugi plan, koji će se, vjerujemo, otkriti u narednom peridu. Ovim putem pozivamo na odgovorno ponašanje u cilju zaustavljanja dalje eskalacije nereda, te da se svi, a posebno pojedini, uzdrže od bilo kakvih radnji koje mogu imate takve posledice.

Smatramo za neophodno da se ovim saopštenjem obratimo članstvu I svim građanima, kako bi mogli da dobiju širu sliku jučerašnjeg događaja I sami izvedu zaključke. Izražavamo zaljenje zbog nemilih scena koje su otišle sa Jaza I kojim su prisustvovali naši članovi i nadamo se da će se uz učešće države konačno staviti tačka na ovaj višegodišnji problem.

NVO “Jaz – Mrčevo polje”                                                             NVO “Plaža Jaz”

Predsjednik Ilija Bućin                                                       Predsjednica Branka Marović

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije