8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović: Odgovor na besmislice DPS i SDP

Željko Komnenovič na pressu

Razmišljajući da li gomila besmislica i primitivnih optužbi iz DPS i SDP zavređuje bilo kakav odgovor, odlučio sam da zbog građana Tivta iskažem svoj stav, iako je njima odavno sve jasno.  Pa da krenemo redom, od najnovijih, kaže se u odgovoru predsjednika opštine Tivat, Željka Komnenovića.

Uvažene članice Alijanse žena DPS, da bi se u mom odgovoru vašoj predsjednici prepoznao nekakav „nedostatak civilizovanosti“ treba biti talenat, ali da se u njemu prepozna „mizogonost“, za to treba biti suvi genije. U nedostatku argumenata i suvisle akademske retorike, u očajanju ste pribjegle irelevantnom.  Ja sam sučelio stavove sa predsjednikom/icom OO DPS, a ne sa vaskolikim ženskim rodom, niti mi je to bilo na kraju pameti. Građane Tivta, među kojima su i vaši glasači, vaša navodna odbrana „ugroženih ženskih prava“ mnogo manje zanima od odgovora o stanju investicija i načinu izbora izvođača u prošlom vremenu. Ja se i dalje nadam tim odgovorima.

Uvaženi g. Lisičiću iz OO SDP, teško da vi ikome možete dijeliti lekcije o sposobnosti i bahatosti. SDP u Tivtu je pokušao da se otrgne iz orbite DPS u kojoj je uspješno i veoma lukrativno, na ovaj ili onaj način, gravitirao prošlih 30 godina. Naravno da vam je DPS prirodni partner jer stara ljubav zaborava nema, ali nemojte da vrijeđate logiku ni inteligenciju građana. Tačno je da ste u političkom smislu uskratili podršku, ali vi ste sve ovo vrijeme dio izvršne vlasti koju ne podržavate, jer su vaši predstavnici i dalje članovi odbora i savjeta opštinskih preduzeća i javnih ustanova i za to redovno primaju platu. Pritom vam predsjednik OO ima prebivalište u Podgorici. Neka se vaši članovi prvo povuku iz odbora, pa onda imate pravo da tražite smjene i promjene. Od momenta uskraćivanja podrške prošlog septembra, opsesivno pokušavate da promijenite izvršnu vlast mimo izbora. Ništa manje energije nijeste uložili ni u uzaludnom pokušaju blokade donošenja gradskog budžeta. Kristalno je jasno da to ne radite zbog turističke sezone ili stanja u izvođenju radova, već zbog očuvanja privilegija u kojima ste decenijama uživali na grbači Tivćana.

Na lokalnim izborima 30.avgusta 2020.g. građani Tivta su dobili prvu bitku u osvajanju slobode, ali orkestrirana i nervozna graja poraženih politika govori da je jedini pravi interes grada izlazak na birališta kada se na pobjedu nad kriminalnom hobotnicom i njenim kracima mora staviti konačna tačka. Zbog budućnosti naše djece i dobra pristojnog i progresivnog Tivta.

Predsjednik opštine Tivat,

Željko Komnenović

Najčitanije