23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert “From New York live in Kotor”

Mićić duo jazz

Džez -duo Alma& Rale Mićić nastupiće na Pjaci od muzeja u srijedu 9.avgusta od 22 sata na koncertu pod nazivom “From New York live in Kotor”, u organizaciji JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor. Pjevačica Alma i gitarista Rale su bračni i profesionalni partneri, a na kotorskoj scerni predstavljaju se prvi put. Ulaz je slobodan.

Ugledni američki časopis “JazzTimes” opisuje istaknutu jazz umjetnicu, Almu Mićić riječima: “Njen nježni zvuk nagovještava jednostavnu raskoš noćnog neba prenaseljenog zvijezdama. Ipak, kad odluči da se vine, utisak je da joj ni Sunce nije izvan domašaja.”

Postigavši nemali uspjeh na svjetskoj sceni, koju je za prethodne dvije decenije obogatila izdavanjem četiri studijska albuma i brojnim nastupima širom svijeta, rame uz rame s najvećim legendama džeza, Alma nije slučajno nazvana “prvoklasnom jazz pjevačicom” od strane američkih medija. U to su se već uvjerili posjetioci  njujorških klubova u kojima od 2000. godine redovno izvodi svoj bogat repertoar, iznova oduševljavajući publiku nezaboravnim nastupima.

Svaki album Alme Mićić krasi i jedna numera kojom izražava ponos na svoje porijeklo i ljubav prema muzičkom ambijentu iz kog potiče. Tako će se na albumu Introducing Alma (CTA Records, 2004) naći obrada pjesme Sejdefu majka buđaše, dok je fantasična verzija numere Oj, djevojko Milijana našla svoje zasluženo mjesto na albumu The Hours (CTA Records, 2008).

 /M.D.P./

Najčitanije