17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert Gradske muzike Kotor u ponedjeljak, 3. jula

Gradska muzika proba 30. jun 2023. foto M.D.P

Tradicionalni ljetnji koncert Gradske muzike Kotor, pod upravom dirigenta Darija Krivokapića, biće održan u ponedjeljak, 3. jula u 21 sat na Trgu ispred Katedrale sv. Tripuna.

Već same probe na pjaceti ispred „Pržuna“, pored prostorija Gradske muzike, dovoljno su atraktivne da privuku ljubitelje „bleh-muzike“, te je tako bilo svih večeri kada su muzičari pripremali  program za ovaj koncert. Publika, turisti ponajviše, uživala je u muzici i nagrađivala orkestar toplim aplauzima. Program je kao i uvijek, osvježen novim izvedbama i aranžmanima, ali isto tako i novim, mladim članovima i članicama.

-Uvijek imamo novih kompozicija u programu, nešto je iz starijeg, redovnog repertoara, nešto smo sami aranžirali, tako da će biti muzike za sve ukuse, od marševa, preko filmske muzike do šlagera i naravno- Kola Bokeljske mornarice.  Spremili smo se za  subotu uveče, sve je bilo spremno, organizovano, ali nažalost, zbog nepogodne prognoze, koju smo pratili iz više izvora, morali smo odložiti koncert, kaže maestro Dario Krivokapić za Bokanews.

Grradska muzika je dio nematerijalne kulturne baštine Kotora i kao takva uživa posebno mjesto kada je u pitanju finansiranje iz fonda gradske samouprave.

/M.D.P./

Gradska muzika Kotor – foto FB

Gradska muzika Kotor osnovana je prije 181 godine, podsjetimo u vrijeme Austrougarske vlasti, samo dva mjeseca nakon Bečke filharmonije.

Najčitanije