21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert “VIVUM” (vrijednosti i vrline u muzici) – Muzičku školu Tivat  predstavljaju…

Koncert Vivum

U Vladinom domu na Cetinju večeras, nedjelja 2. jul u 20 sati biće održan koncert Dječjeg simfonijskog orkestra-dirigent Mark Korović. Koncert se organizuje u sklopu projekta “VIVUM” (vrijednosti i vrline u muzici), a dječji simfonijski orkestar okuplja učenike osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.

Muzičku školu Tivat  predstavljaće sledeći učenici: Irina Klakor, Lana Đuričić, Valentina Nikolić-oboe, Igor Petković i Marko Minić-trube, Dimitrije Mladenović-trombon, Adrian Gebauer-saksofon, Ece Dora Taskent-violina, Kristijan Fažo i Petar Samardžić-udaraljke, zajedno sa mentorkom, profesoricom Nevilom Klakor, kazala je za naš portal prof. Bruna Matijević.

Koncert se organizuje u okviru Programa za razvoj socijalnih i emocionalnih kompetencija djece i mladih, kao i univerzalnih vrijednosti kao što su empatija, integritet, tolerancija, zahvalnost i timski rad. Program sprovodi Zavod za školstvo Crne Gore, uz podršku UNICEF-a.

Koncert Dječijeg simfonijskog orkestra podržali su: Ministarstvo prosvjete, Zavod za školstvo, Muzički centar Crne Gore, Prijestonica Cetinje i UNICEF.

Vivum

Snimku koncerta možete pogledati u utorak 4. jula na kanalu RTCG 2, u 21 sat.

Najčitanije