27.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Košarka: Karača prva, Kotor drugi na turniru ljeta u Igalu

Košarkaši

U organizacikji Kluba veterana Karača 2005. u petak i  subotu održan je tradicionalni 7. košarkaški turnir „U susret ljetu gradu sa ljubavlju“ koji je i ove godine okupio 8 ekipa iz Crne Gore i regiona. Na  parketu Sportskog centra Igalo  našle su se ekipe „Beograda“, „Prištine“(čiji igrači žive većinom u Beogradu), “Valjeva“, „Podgorice Montenego“, “Mojkovca“, „Soko“ (Nikšić) „Kotora“ i domaćin „Karača 2005“.

U zanimljivom nadmetanju i druženju najuspješniji su bili Bokelji koji su u uzbudljivom finalu između Karače i Kotora odličili kome će pripasti prvo mjesto. Odlučivale su nijanse gdje je „Karača“ bila bolja od „Kotora „ 40:33. Treća je bila Podgorica Montenego a četvrti Beograd. Na putu do finala Karača je pobjedila Beograd 48:39 a Kotor je bio bolji od  Prištine 42:39 i Podgorice Montenegro 51:48. Prvo mjesto za Karaču su osvojili: Jovan Vučurović (kapiten), Pavle Njegovac (najbolji igrač  turnira),Dejan Janković, Igor Kovačević, Dragan Očinić, Ljubo Vuković, Ivan Knežević, Ljubiša Savić (najbolji strijelac turnira),Danilo Fatić, Slavko Popadić, Nikola Todorović, Anrej Ivanović, Dragomir Zirojević, Miloš Milošević i Milan Cvjetičanin. Treneri ekipe Jovica Ogurlić i  Branislav Vukićević.

Ekipa Kotora   na turniru u Herceg Novom igrala je u sastavu: Stojan Milović,Andrej Vujisić, Boško Vukčevič, Stevan Bećir, Bobo Rapovac, Dimitrije Radonjić, Miloš Kovač i Aleksandar Radišić.

Izvor:RTHN

Najčitanije