29.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kreće trajektna linija Dubrovnik-Bari, pogledajte koliko će puta sedmično ploviti prema talijanskoj luci i koliko košta karta

Dubrovnik – foto Boka News M. Marusic

Od ponedjeljka 3. juna kreće trajektna linija Dubrovnik-Bari-Dubrovnik. Polazak je u 11 sati iz Dubrovnika, a dolazak u Bari predviđen je u 18.30 minuta. Plovidba traje oko 7,5 sati. Cijena karte u jednom pravcu je 40 eura, a povratna je 70 eura.

– Povezujemo jedno od najatraktivnijih odredišta u Hrvatskoj, Dubrovnik, hrvatski biser s bogatom turističkom i povijesnom ponudom i talijanski Bari, grad s povijesnim znamenitostima, prekrasnom prirodom i brojnim sadržajima. S nikad više polazaka sedmično i brojnim sadržajima, ovo će putovanje biti iskustvo za pamćenje – stoji na stranicama Jadrolinije.

Premda je linija trebala startati još 29. aprila, polazak je odgođen, a kako je tada pisalo na stranicama Jadrolinije predviđeno je po osam polazaka sedmično, a u špici sezone, od 22. jula do 25. avgusta trajekt će voziti po 10 puta sedmično u svakom smjeru. Također je najavljeno da će trajekt imati brojne sadržaje za ugodniji put, uključujući i sadržaje za djecu, kafić i restoran, te infrastrukturu koja olakšava kretanje osobama s invaliditetom.

Na liniji prema Bariju plovit će novonabavljeni polovni trajekt Dalmacija, najveći brod u povijesti  flote Jadrolinije. Prosječna brzina mu je 17 čvorova, a kapacitet 1.800 osoba i 350 automobila. Prema najavama obnovljen je i plovit će ovo ljeto nakon uređenja na liniji Dubrovnik – Bari.

– Ovo je rezultat višegodišnjeg traženja broda koji bi bio optimalan za naše međunarodne linije, za povezanost RH i Italije i mislim da smo pogodili, ovaj brod će značajno dignuti kvalitetu usluge za naše putnike, izjavio je David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije.

Brod je 1993. izgrađen u Norveškoj, 2014. godine rekonstruiran u Finskoj prema projektu OSK designa, koji radi za vodeće svjetske brodarske kompanije.

Brod “Dalmacija”, koji će sredinom maja iz Lenca krenuo  na svoje prvo hrvatsko putovanje, nastavlja dugu tradiciju međunarodnih linija.

Na to podsjeća i njegovo ime jer isto je nosio i putnički brod izgrađen davne 1965. godine, iz razdoblja Jadrolinija cruisesa, koji je povezivao Hrvatsku s lukama cijeloga Mediterana. Uz želju da se ta vremena vrate, neka je “Dalmaciji” mirno more!

Najčitanije