10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Marinirane sardele u limunovom soku

Sardele marinirane u limunovom soku
Predlažemo vam kako jednostavno pripremiti sardele, a dobiti najviše od okusa i mirisa koji bude uspomenu na more i okuse morskih plodova u kojima uživamo.

Nakon što filetirate sardele, za ovaj recept će vam trebati samo sol, limun i maslinovo ulje. Jako je važno naglasiti da za ovaj recept treba koristiti samo svježe sardele pa kada krenete na ribarnicu u potragu obavezno obratite pažnju da sardele budu freške.

1. Očišćene sardele posušite na kuhinjskom papiru i nakon toga posolite. Kada ste to napravili obilato zalijte limunovim sokom.

2. Sardele u soku treba ostaviti jedan do dva sata vremena, ovisno o debljini ribe. Meso mora promijeniti boju i od crvene ili bordo doći do gotovo bijele boje. Također treba pričekati da se sol otopi u limunovom soku i onda ste spremni za završni korak.

3. Kada je meso spremno za konzumaciju izvadite ga iz marinade složite ga na drugi tanjir te ga zalijte maslinovim uljem. Predlažemo da uz ovako pripremljenu srdelu poslužite salatu od rukole i cherry rajčice s malo aceta balsamica. Iako bez termičke obrade, ako srdele pripremite na ovaj način, možete ih u maslinovom ulju u frižideru čuvati čak do sedam dana.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije