13 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodni festival horova Herceg Novi od 6. do 8. oktobra 

Festival horova

U organizaciji “Crnogorske horske asocijacije” biće održan 8. Međunarodni festival horova Herceg Novi. Festival je okupio 24 hora iz devet država, među kojima su prvi put horovi iz Bugarske, Rumunije i Gruzije.

U takmičarskom i revijalnom dijelu koji će se odvijati na više lokacija, posjetioci će imati priliku da do nedelje uživaju u kvalitetnim horskim izvođenjima dječjih, omladinskih i horova odraslih.

Program počinje revijalnim predstavljanjem pet horova iz Slovenije, Hrvatske i Srbije sutra (petak, 6. oktobar) od 10:30 do 12:30 na Belavisti, a takmičanje u A, B i D kategoriji se odvijati u crkvi Svetog Jeronima od 11:00 do 15:00. Svečano otvaranje festivala biće upriličeno na Kanli kuli u 18:30, uz nastup jedne klape i šest horova, a uslijediće od 20:00 sati u dvorani „Park“ panel diskusija za dirigente.

Revijalni nastup učesnika festivala planiran je i u subotu od 10:30 do 14:00 sati na trgu ispod Tore, a takmičarski program nastavlja se u crkvi Svetog Jeronima od 11:00 do 18:00 sati. U tročlanom žiriju su dirigenti: dr Milena Injac i Tamara Adamov Petijević iz Srbije i Jasenka Ostojić iz Hrvatske. Proglašenje rezultata takmičenja, dodjela diploma, zahvalnica i nagrada za najbolje planirano je u subotu od 20:00 u amfiteatru dvorane „Park“, a ukoliko vremenske prilike ne dozvole u velikoj sali hotela „Talija“. Festival završava u nedjelju 8. oktobra revijalnim koncertom duhovne muzike u 11:00 sati  crkvi Svetog Jeronima.

U slučaju lošeg vremena revijalni nastupi planirani na otvorenom, kao i svečano otvaranje festivala, biće održani u dvorani „Park“.

Najčitanije