17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Menadžerka konsijerž tima hotela Regent postala član prestižnog udruženja Zlatnih ključeva

Concierge Team Regent Porto Montenegro

Menadžerka konsijerž tima hotela Regent Porto Montenegro, Jelena Slijepčević, dobila je članstvo u organizaciji Zlatnih ključeva, i time postala prva žena u Crnoj Gori sa ovim prestižnim priznanjem za besprekornu uslugu i najviše standarde podrške gostima.

Udruženje Zlatnih ključeva okuplja konsijerže hotela sa 5 zvjezdica iz cijelog svijeta koji kroz međusobnu saradnju mogu ispuniti gotovo svaki zahtjev gosta, a svojim profesionalizmom i znanjem stoje na ponos ovoj cijenjenoj profesiji, ali i hotelima u kojima rade.

Asocijacija je osnovana 1929. godine u Parizu, zasnovana prvenstveno na saradnji između konsijerža a u cilju ispunjenja svih zahtjeva gostiju hotela. Od samog početka, gaje viziju saradnje i zajedničkih napora, koji nerijetko znače da će članovi udruženja podržavati jedne druge i pomagati im u rješavanju zahtjeva gostiju, čak iako rade za konkurentske hotele. Glavni moto udruženja je “usluga kroz prijateljstvo,” i upravo zahvaljujući toj bliskoj povezanosti članovi pomažu jedni drugima. Simbolika ključa je jasna – članstvo u ovakvom udruženju otvara brojna vrata za sve goste, i podiže renome hotela među onima koji cijene vrhunsku uslugu.

Jelena Slijepčević, rođena Tivćanka, posljednjih sedam godina gradi svoju karijeru u hotelu Regent Porto Montenegro. Počela je na poziciji Homeowners Experience Coordinator, a samo godinu dana kasnije dobija mogućnost da vodi konsijerž tim i od tada je posvećena razvoju vještine pružanja vrhunske usluge. Ovo priznanje rezultat je njenog predanog rada, ali i ozbiljnog procesa selekcije.

Jelena Slijepčević

“U ovom regionu, nažalost, nemamo svoje međunarodno udruženje konsijerža, pa je procedura dobijanja ključeva potrebna preko zemalja članica EU. Prvi korak je imati nekoga ko će vas preporučiti, kao vodiča kroz taj proces. U mom slučaju, to su bili Andrija Miković i Goran Martinović, koji su me vodili kroz ovaj put. Preko Mađarske asocijacije, prošle godine sam postala član Les Clefs D’Or Hungary. Prošla sam kroz probni godišnji test a sada sam i dobila međunarodne ključeve na sastanku u Budimpešti,” govori Jelena.

“U srcu odluke da zakoračim u svijet Les Clefs d’Or bila je strast prema dinamici mog sektora, podržana prisustvom izuzetnog i veoma posvećenog tima. Kada primijetite da gosti cijene vašu predanost i uslugu, to postaje prekretnica koja vas vodi ka zasluživanju mjesta u konsijerž zajednici. Ovo vidim kao jasan pokazatelj da smo na pravom putu, sposobni pružiti odgovore na svaki zahtjev gosta ili, jednostavno rečeno, da možemo riješiti i najzahtjevnije upite. Kao što moto same asocijacije kaže: #YourKeyToEverything.”

Ovo prestižno priznanje značajan je iskorak u Jeleninoj karijeri, ali donosi i ogromnu vrijednost hotelu Regent Porto Montenegro, kao i cijeloj lokalnoj i široj zajednici, koja sada dobija neprikosnovenog ambasadora ugostiteljstva.

U narednom periodu, Jelenin plan je da radi na daljoj promociji ove profesije u Crnoj Gori, posvećena mentorstvu i stvaranju uslova za osnivanje crnogorske asocijacije Zlatnih ključeva.

Najčitanije