11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Mještani Đuraševića šire put koji ih spaja sa novom saobraćajnicom, očekuju pomoć opštine

Gradonacelnici pokazali radove koje su sami izveli

Mještani Đuraševića počeli su radnu akciju širenja puta koji to selo u Krtolima, spaja sa kružnim tokom na novoj MR 1 pristupnoj saobraćajnici za kompleks Luštica Bay.

„Organizovali smo se da sami pripremimo trasu do sada uskog i nebezbjednog seoskog puta. Mještani već danima sami rade, a neki od njih pristali su da se uklone kamene međe i da se na teret njihovih imanja uz put, dobije prostor za širenje ove saobraćajnice. Privatnici iz Tivta i iz Grblja koji se bave građevinskim radovima- Tujkovići, Magudi i Samardžići već su nam pomogli donirajući i dovozeći materijal za tamponiranje, pa očekujemo da se sada Opština Tivat kao investitori i firma „Toškovići“ iz Podgorice koja je gradila MR 1 saobraćajnicu, angažuju da nam pomognu da asftaltom da prekrijemo trasu koju pripremamo i tako proširimo kolovoz seoskog puta“- kazali su mještani Savo Klakor i Zoran Đurišić.

Oni su juče na licu mjesta, sa radovima koje su već izveli i ostatkom trase ukupne dužine oko 350 metara koja će se proširiti narednih dana, upoznali gradonačelnicu Tivta dr Snežanu Matijević i predstavnike firme „Toškovići“, Apelovali su na tu kompaniju da mještanima koji su njoj izašli u susret dozvolivši joj da materijal od iskopa MR 1 deponuje na njihova imanja, pomogne u asftaltiranju proširenog seoskog puta.

Gradonačelnica je kazala da je  u pitanju investicija od najmanje 20 hiljada eura koju Opština nije predvidjela u budžetu za ovu godinu, ali je obećala da će grad nastojati da iznađe ta sredstva i izađe u susret žiteljima Đuraševića.

Izvor:S.L

Najčitanije