19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Moškov dobila spor protiv „Skala radija“ – Neprofesionalnošu povrijedili ljudski integritet i dostojanstvo oštećene

Popović Moškov

Skala radio i njegov glavni urednik Slavko Mandić povrijedili su pravo na čast, ugled i dostojanstvo Ljiljane Popović-Moškov, predsjednice kotorskog odbora URA, i dužni su da informaciju o presudi objave u programu Skala radija, izmire obeštećenje Popović-Moškov od 500e i pokriju sudske troškove, to stoji u presudi Višeg suda u predmetu koji je Popović-Moškov 2017. godine pokrenula protiv „Skala radija“ i njenog glavnog urednika Slavka Mandića.

„Nakon sudskog procesa koji je trajao gotovo dvije i po godine, Viši sud u Podgorici je  presudio u moju korist i naravno da sam više nego zadovoljna ishodom“, ističe Ljiljana Popović-Moškov, predsjednica kotorske URE.

„Nakon niza  uvredljivih tekstova objavljenih na portalu Skala radija iz Kotora, tokom 2016. i 2017. godine, koji su na krajnje ružan i primitivan način vrijeđali moj ljudski integritet i lično dostojanstvo, odlučila sam podići tužbu protiv ovog medija. I ako su mi mnogi govorili da to nema svrhe i da će to biti samo gubljenje vremena, smatrala sam da je moja građanska i moralna obaveza pravdu potražiti na sudu“, navodi  Moškov.

Pojašnjava da je u ovom slučaju Osnovni sud u Kotoru, kao prvostepeni sud, dva puta presuđivao na njenu  štetu, uprkos jasno datim instrukcijama Višeg suda u Podgorici, ali da nije gubila nadu, baš kao ni njena advokatica Nađa Al Saraji, za koju Moškov ističe da je  bila uporna u cilju da dokaže da je „Skala radio“ flagrantno  povrijedio njeno pravo na čast, ugled i dostojanstvo, a što je u konačnici, kaže Moškov i uspjela.

„Lično me naknada štete nikad nije interesovala, a motiv za tužbu je bio dobiti proces i na sudu pokazati i dokazati da mediji moraju biti kažnjeni ukoliko zloupotrebljavaju svoju moć  i ne vode  računa o novinarskoj etici ili ne prave jasne granice između argumentovane kritike javnih osoba, odnosno osoba koje se bave javnim poslovima i nepristojnog „naklapanja“  i vrijeđanja ljudi bez ikakvog osnova“ dodaje Moškov ističući veliku moralnu satisfakciju  zbog dobijanja ovog sudskog spora.

Presuda je konačna i  na istu ne postoji pravo žalbe.

Najčitanije