16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Naša akcija” poziva građane da pomognu otkrivanje ilegalni deponija u Boki

Naša akcija – arhiva

NVO “Naša akcija” iz Kotora  je u procesu implementacije projekta koji se bavi odlaganjem otpada i smanjenjem ilegalnih lokacija odlaganja smeća na teritoriji opština Tivat, Herceg Novi i Kotor.

“Trenutno smo u fazi terenske analize/mapiranja ilegalnih deponija. Sledeći koraci će pored akcija čišćenja, biti i rad sa službama da se lokacije očiste – naravno, nakon prestanka važenja aktuelnih vanrednih mjera na sprijačavanju širenja koronavirusa.”- saopštili su danas iz “Naše akcije”.

Zbog toga što njihovi aktivisti trenutno radi mjera za spriječavanje korone, nisu  u mogućnosti da sami efikasno obilaze sve tri bokeljske opštine i teren u njima, oni su pozvali najširu javnost da se uključi u njihov projekat i pomognu im u geo- lociranju i fotografisanju problematičnih lokacija na kojima se nelegalno odlaže otpad.

“Ova aktivnost je planirana da bude završena 29. aprila. Ako ste zainteresovani da nam pomognete, znate neku lokaciju u vašoj okolini i želite da se problem riješi, molimo da prosljedite slike, opis lokacije i GPS koordinate na nasu mail adresu nasaakcija@gmail.com najkasnije do 29. aprila. Nadamo se da ćemo ovako, zajedničkim snagama uspjeti da lociramo sve ilegalne deponije gdje se nalazi otpad i tako učinimo sve tri bokeljske opštine čistijim”- poručili su iz NVO “Naša akcija”.

Izvor:S.L

Najčitanije