9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – do kraja nedjelje završiće kružni tok kod stare Opštine?

Kružni tok u Tivtu – foto Opština Tivat

Radovi na izgradni nove raskrnice – kružnog toka na Jadranskoj magistrali kod zgrade stare Opštine u Tivtu su u završnoj fazi.

Do kraja nedjelje, kako je najavljeno iz lokalne uprave koja je investitor ovog objekta, očekuje se da će biti postavljen i završni, tzv.habajući sloj asfalta na kolovozu raskrnice ukupne povrpšine 2.770 kvadraata, kao i urađeno obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije. U međuvremenu su završeni i radovi na postavljanju behaton ploča na trotorarima ukupne površine  750 kvadrata, kao i radovi na instalacijama slabe i jake struje, odnosno na atmosferskoj kanalizaciji.

Nova raskrsnica, prema navodima iz Opštine, koštala je 306.000 eura sa PDV-om, ali bi taj iznos prema ugovoru koji je lokalna uprava sklopila sa izvođačem – podgoričkom kompanijom „Vukotić Trade“  ipak trebao da bude umanjen za skoro 5%. Toliko naime, iznose ugovoreni penali za prekoračenje ugovorenog roka izgradnje koji je bio 65 dana, a radovi na ovom kružnom toku su inače, zvanično otpočeli još 16.decembra prošle godine kada su ih svečano inaugurisali premijer Duško Marković i gradonačenik Tivta dr Siniša Kusovac (DPS). U međuvremenu su se pojavile teškoće sa nepostojanjem katastra podzemnih instalacija na gradilištu, ali uprkos tome i uvjeravanjima čelnika lokalne urave da će ova raskrnica biti gotova najkasnije početkom marta, kompletan posao na njoj tek treba da bude završen krajem aprila – značajno duše od ugovorenih nešto preko 2 mjeseca trajanja radova.

Druga dva kružna toka na Jadranso magistralli kroz Tivat – na Seljanovu i u Kukuljini, još su daleko od završetka, stim što je situacija na gradilištu na Seljanovu gdje posao obavlja nikšička firma „Akropolis“ mnogo bolja i radovi su tamo mnogo više uznapredovali, nego u Kukuljini gdje posao obavlja nikšićko preduzeće „Mehanizacija i programat“.

Iz Opštine su danas saopštili da je završeno i 80% radova na izgradnji i uređenju kompleksa sportskih terena u Donjoj Lastvi. Ova investicija vrijedna je 200.000 eura, obavlja je kompanija “Iva put“ iz Tivta, a prvobitni plan lokalnih čelnika je bio da ovaj sportsko-rekreacionui kompleks svečano otvore još za Dan Opštine – 21.novembra prošle godine.

Donja Lastva – novo igralište foto Anton Gula Marković – Boka News

Do sada su međutim, kako su precizirali iz lokalne uprave, izvedeni radovi na izgradnji objekta površine 80 m2, ugrađenja je stolarija i postavljene su instalacije jake i slabe struje te vodovoda i kanalizacije.

“Na objektu su u toku radovi na ugradnji  keramike i postavljanju završnog sloja fasade. Na sportskom terenu koji je namjenjen za fudbal postavljena je vještačka trava na površini od 1000 m2 . Na istom terenu potrebno je postaviti kvarcni pijesak i gumu što je privremeno obustavljeno zbog situacije sa koronavirusom. Sportska oprema (koševi, golovi) koja se ugrađuje na drugi teren čija je ukupna površina 700 m2, je dostavljena na lokaciju ali je za sada proces obustavljen”- saopštili su iz Opštine napominjući da je u narednom periodu planirano je postavljanje zaštitne ograde od metalnih profila visine 4 metra i željeznog pletiva oko terena.

Izvor:S.L

Najčitanije