22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastavlja se Dječija maštovita fešta

Dječija maštovita fešta

Turistička organizacija Herceg Novi nastavlja sa događajima u okviru Dječije maštovite fešte koja se realizuje kroz projekat WONDER, finansiran od strane Evropske unije. Projekat ima za cilj promociju poboljšanja i razvijanje ponuda prilagođenih djeci zbog diverzifikacije turističkog proizvoda i podizanja atraktivnosti i konkurentnosti destinacije.

U subotu 13.11.2021. najmlađi Novljani imaće priliku da učestvuju u dvočasovnoj aktivnosti “Grad, sport i ja” kod Polino arene u Sutorini. Od 11 časova, okupljena djeca će se, zavisno od uzrasta, nadmetati u štafetnim i poligonskim igrama. Aktivnost će biti vođena od strane profesora fizičkog vaspitanja a ima za cilj promociju sporta i zdravih stilova života kod najmlađih, u svrhu unaprijeđenja sadržaja prilagođenih djeci.

Istog dana popode od 15:00 – 17:00 časova u Gradskoj kafani, planirana je “Mala maštovita kužina” u kojoj će mališani, uz asistenciju iskusnog edukatora, praviti i ukrašavati medenjake sa jesenjim motivima. Za najljepše ukrašene medene kolačiće slijedi nagrada. Aktivnost ima za cilj promociju kreativnosti i stvaranja upotrebnih vrijednosti kod najmlađih. Obzirom da je broj mjesta ograničen, u proteklim danima roditelji su imali mogućnost prijaviti svoju djecu za ovu maštovitu kužinu. Prijave su zatvorene.

“Moj mali cirkus” će biti održan u nedjelju 14.11 od 11 časova. Tog dana, mališani će na Trgu Nikole Đurkovića uživati u druženju sa  klovnovima, Mickey i Minnie Mouse, imaće priliku da se oprobaju u karaokama ili da urade “face painting” te da učestvuju u predstavi “Uhvati balon od sapunice”. Aktivnost ima za cilj promociju zabave za djecu kao segmenta diverzifikacije turističkog proizvoda.

Tokom Fešte, nastaviće se promocija dječije brošure, a u sklopu svih aktivnosti mali učesnici će je dobijati kao poklon. Dječiji vodič na jednostavan način upoznaje djecu sa Gradom, pružajući im osnovne informacije o kultnim mjestima, tvrđavama, znamenitim ljudima i ostalim zanimljivostima koji Herceg Novi čine živopisnim i primamljivim za boravak djece.

Pozivamo sve zainteresovane mališane od 7-14 godina da uzmu učešće u Fešti i budu dio kreiranja i promocije diverzifikovane turističke ponude grada po mjeri djeteta.

Sve aktivnosti održaće se u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i biće fotografisane i snimane u cilju razvoja Herceg Novi child friendly destination, a  materijal ce koristiti Turisticka organiazcija Herceg Novi u promotivne svrhe.

Najčitanije