35 C
Kotor

Slušaj online radio

NVO Ugostitelji Crne Gore: Zaposlimo domaće radnike

Conte Perast

NVO “Ugostitelji Crne Gore” poziva sva zainteresovane koji se nalaze na evideniciji Zavoda za zapošljavanje da se prijave za sezonski posao na primorju.

Zainteresovani kandidati prijave mogu slati na e-mail adresu crnagora@ugostitelji.me

“Takođe, pozivamo i sve privrednike koji ne mogu da dođu do domaće radne snage da nam se jave i da pokušamo zajedno da dođemo do rješenja kako bismo što spremnije dočekali predstojeću ljetnju turističku sezonu. Smatramo da bi veće radno angažovanje domaće radne snage u sezoni doprinijelo boljem punjenju budžeta, jer će se novac koristiti za finansiranje zdravstvenog, obrazovnog i ostalog javnog sektora”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, NVO “Ugostitelji Crne Gore” kao odgovorno udruženje želi da da prioritet domaćoj radnoj snazi, svjesni specifične ekonomske situacije izazvane zdravstvenom krizom zbog koje je u posljednjih nešto više od godinu oko 30.000 ljudi ostalo bez posla.

“Na ovaj način želimo da ohrabrimo domaće radnike da se prijave za sezonske poslove, jer će na taj način doprinijeti punjenju kućnog budžeta, ali i državne kase. U krajnjem, angažovanjem domaće radne snage sprečavamo odliv novca iz Crne Gore”, ocijenili su u ovoj NVO.

Najčitanije