33 C
Kotor

Slušaj online radio

Odličnim ulovom tune od 124 kilograma slavila ekipa ”Registar team”

U zadnji čas prije obilnijih pljuskova i grmljavinskog nevremena, iz akvatorija Kvarnera, sve tamo do Plavnika i Rapca, u omišaljsku luku u subotu su se vratile posade koje su nastupile na 13. izdanju BigOma, tradicionalnog natjecanja u lovu na veliku ribu u organizaciji istoimenog kluba iz Omišlja. Iako je u početku djelovalo kako je riječ o lošoj sezoni, ili lošem »timingu«, na kraju je pobjednička ekipa »Registar team« u sastavu kapetan Albert Đaković,  Miro Peranić, Zdenko Gospić, Marin Ćustić i Damir Bakarčić iz mora je uspjela izvući tunu težine od čak 124 kilograma. Na ovogodišnjem natjecanju nastupile su rekordne 23 posade, porast je to od čak pet ekipa u odnosu na lanjske brojke, piše Novi list.

Prvi dio natjecanja – četvrtak i petak do 13 sati – donio je mnogo nervoze jer iz mora je izvučena samo jedna tuna, nešto teža od 30 kilograma, što je prema propozicijama bilo nedovoljno za plasman: ulovi koji se zbrajaju ne smiju biti lakši od 40 kilograma. Srećom, u petak je u moru ispred Rapca posada iz Šmrike u sastavu Matija Vidas i Marin Ružić ulovila tunu težu od 86 kilograma i tako prekinula »post«. Na njihovu žalost, nekoliko sati kasnije prestigao ih je Sašo Apostolovski s ulovom težim  od 90 kilograma.

Subota je, kao zadnji dan natjecanja, prizivala loše vrijeme, čak i mogućnost prijevremenog završetka 13. BigOma, a donijela je – odlične ulove.

Posade brodova »Mare II« i »No limit« imali su ulove od stotinjak kilograma da bi se naposljetku »Register Teamu« nasmiješila sreća, najveća tuna, 124 kilograma teška, ovogodišnjeg nadmetanja i pobjeda u konačnom poretku.

Najčitanije