30 C
Kotor

Slušaj online radio

Održana akcija čišćenja obale i podmorja sa 400-tinjak sudionika!

Foto: B. PURIĆ – Novi List

Lošinjani i njihovi gosti u subotu su održali glavninu radne akcije čišćenja naziva ‘More zna, otok pamti’. Sudjelovalo je četiristotinjak osoba, od čega nešto više od stotinu ronilaca.

Akciju su organizirali Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet i ronilački centar Subseason, a lošinjskim roniocima pridružili su se kolege iz svih regija Hrvatske, gosti iz Slovenije, čak i jedan američki ronilac.

U rad su se uključile ovdašnje tvrtke, udruge i ustanove, pa su samo u luci Malog Lošinja napunjena četiri velika kontejnera. Čišćenje je u Malom Lošinju održano u luci, na potezu od Velopina do Žalića, a na potezu od Kadin(j)a do Zagazinjina Srednja škola Ambroza Haračića organizirala je ovom prilikom sadnju pinija.

U Velom Lošinju, radna akcija obavljena je u luci te na potezu od rta Leva do Rovenske, a u Nerezinama u mjesnoj luci i susjednim uvalama, odnosno lučicama.

Očekivano, među nađenim otpadom bilo je najviše staklenih boca, limenki, autoguma, ribarskog pribora, a u lukama i inventara ugostiteljskih terasa, piše Novi List.

Izvor:Novi list

Najčitanije