17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Omaž školskom brodu “Jadran”

Jadran izložba pozivnica

Fotografije Stevana Kordića u Pomorskom muzeju u Kotoru


Izložba fotografija autora dr Stevana Kordića biće povodom 90 godina školskog broda “Jadran“ otvorena u  petak 4. avgusta u 21 sat u Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru.  Postavka je osmišljena u saradnji   Pomorskog muzeja, Pomorskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Srednje pomorske škole u Kotoru sa Opštinom Kotor, Ministarstvom odbrane i Mornaricom Vojske Crne Gore.

Umjetnički fotograf Stevan Kordić prepoznat po motivima istorijske arhitekture, brodova i primorskih pejzaža, zaposlen je na Fakultetu za pomorstvo Kotor kao saradnik u nastavi na grupi matematičkih predmeta. Član je organizacije Europa Nostra i učesnik 11. Venecijanskog bijenala (2009), u instalaciji i katalogu postavke Crne Gore pod nazivom Transform – From Arsenal to Porto Montenegro. Do sada je imao 7 samostalnih umjetničkih i dokumentarnih fotografskih izložbi, a pored Kotora, Tivta, Podgorice, izlagao je u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Berlinu, Termoliju i Rimu. Njegovi radovi su objavljeni u brojnim štampanim izdanjima, reklamnim projektima, studijama, knjigama, istorijskim izložbama i web projektima.

Najznačajnija istorijska izložba, u kojoj je učestvovao sarađujući sa Kotorskom biskupijom, organizovana je 2009. godine povodom 1200 godina od prenosa relikvija sv. Tripuna iz Carigrada u Kotor.

/M.D.P./

Najčitanije