20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Počeli radovi na izgradnji pasarele u Bijeloj

Izgradnja pasarele Bijela

Do špica ljetne sezone Bijela će dobiti dugo očekivanu i prijeko potrebnu pasarelu, uz pomoć koje će biti rasterećen saobraćaj na magistrali i unaprijeđen nivo bezbjednosti učesnika u saobraćaju, prvenstveno djece i đaka koji moraju prelaziti tu dionicu kako bi došli do osnovne škole.

Prvi radovi na raščišćavanju terena počeli su juče, a kako je istakao direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Aleksandar Kovačević, dinamikom radova je predviđen završetak većeg dijela posla u periodu od 15. do 20. juna, do kada će biti završeni svi zidarski i betonski radovi i postavljena čelična konstrukcija u dužini od 15 metara.

Nakon glavnih uslijediće fini radovi poput postavljanja kamena i instalacije lifta, a kako je potvrdio predsjednik MZ Bijela, Nikola Samardžić, sredinom juna će biti postavljena greda koja će spajati sjevernu i južnu stranu.

idejno-rjesenje-pasarela-Bijela

Prema njegovim riječima, u ovoj Mjesnoj zajednici očekuju da do početka jula imaju pasarelu u funkciji, kada bi trebalo da uslijede i radovi na instalaciji lifta kao jednog od poslednjih koraka u realizaciji ovog projekta. On je posebno istakao zadovoljstvo činjenicom da će djeca i učenici koji dolaze iz Kamenara i Baošića imati bezbjedniji prilaz Osnovnoj školi „Orjenski bataljon“.

Posao finansira Uprava javnih radova, a za izvođenje radova je angažovana firma „Inženjer Gogić“, koja je izabrana za najpovoljniju na tenderu za izgradnju pasarele. Vrijednost radova je 169.000 eura sa uračunatim pdv-om.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije