19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Preduzeće “Čistoća” spremno za ljetnju sezonu: Nabavljeni novi kamion i cistijerna za pranje ulica

Čistoća HN

Hercegnovska “Čistoća” bogatija je za dva nova kamiona koja su smještena u Servisnoj zoni u Igalu, gdje se nalazi vozni park ovog preduzeća. Servisnu zonu su obišli čelnici Opštine Herceg-Novi, predsjednik Stevan Katić i potpredsjednici Mirko Mustur i Miloš Konjević, a zaposleni u ovom komunalnom preduzeću su ih upoznali sa aktivnostima i novim vozilima koji će biti značajna pomoć u ljetnjoj sezoni.

Predsjednik Katić je tokom obilaska istakao da je grad sada čistiji nego prethodnih godina, a sada je nabavljen i kamion-cistijerna za pranje ulica.

“Konačno, imamo u potpunosti opremljeno vozilo za pranje ulica i šetališta, što nam je bilo neophodno. Kada sada vidimo vozni park “Čistoće”, mogu da kažem da sam ponosan na ovo preduzeće, kako radi i u suštini doprinosi da Herceg-Novi nosi epitet najčistijeg grada”, naglasio je Katić.

On je čestitao direktoru “Čistoće” Aleksandru Škobalju i zaposlenima na unaprijeđenju komunalne djelatnosti:

“Znajući kakva je bila situacija 2017. godine, napravljen je veliki iskorak. U tom periodu smo morali da iznajmljujemo kamione od nekih nerazvijenijih opština, koji su tada imale bolji vozni park, nego što smo imali mi. Danas smo došli u situaciju da mi pomažemo i ostalim opštinama, kada su u pitanju i komunalno uređenje i kamioni. Sada ih imamo dovoljno da možemo da pozajmljujemo ostalim opštinama u Crnoj Gori i pravimo tu jednu dobru konekciju i saradnju sa svima”, poručio je Katić.

Čistoća HN

O vrijednoj investiciji govorila je članica Odbora direktora preduzeća “Čistoća”, Slobodanka Plavšić:

“Nabavljena su dva kamiona specijalne namjene, u vrijednosti oko 120 hiljada eura. Izvršni direktor Aleksandar Škobalj i Odbor direktora čine sve da se poboljšaju uslovi rada zaposlenih u “Čistoći”. Građani svakodnevno svjedoče da je Herceg-Novi grad sređene komunalne infrastrukture. Uvijek može da bude bolje i mi ćemo se truditi da tako i bude. U ime Odbora direktora i lično ime zahvaljujem se Opštini Herceg Novi i predsjedniku Katiću”, kazala je Plavšić.

Izvršni direktor “Čistoće” Aleksandar Škobalj je istakao da je “Čistoća” nabavila dva vrijedna vozila, koja su nedostajala voznom parku:

“Ovo je prvi put da “Čistoća” može da kupi ono što je potrebno. Ranije je to, uglavnom, bilo iz donacija i to su bili kamioni koji  nisu za naše ulice. Živimo od turizma i ne smijemo više dozvoliti greške. Kamion za prevoz otpada je kapaciteta 10 kubika, sa nadgradnjom tako da neće dolaziti do curenja ulja, vode, neprijatnih mirisa, što je predstavljalo veliki problem u prethodnim godinama”, naveo je Škobalj.

Nova cistijerna je kapaciteta 8000 litara, što je veoma važno za ovo privredno društvo, jer su je pozajmljivali od Službe zaštite i spasavanja i privatnika. Planirana je nabavka još jednog kamiona cistijerne. Škobalj je potvrdio da su svi kamioni u voznom parku tehnički ispravni. Svaki kamion je detaljno sređen i pripremljen za obavljanje komunalnih djelatnosti.

Najčitanije