4 C
Kotor

Slušaj online radio

Princ Nikola Petrović Njegoš i JP Morsko dobro: “EKOMED 2023” efikasno rješenje za problem otpada

Foto Mediabiro

Princ Nikola Petrović Njegoš danas se sastao sa predstavnicima Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore kako bi predstavio projekat “EKOMED 2023”, u okviru kojeg se planiraju tehnološke inovacije koje se odnose na oblasti energije i upravljanja otpadom, a koje imaju za cilj očuvanje životne okoline u Crnoj Gori.

Sastanku su prisutvovali predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća, Blažo Rađenović, pomoćnica direktora, Ivana Franeta i savjetnik direktora, Vukašin Mijatović.

Veliko je zadovoljstvo što je Javno preduzeće imalo priliku da ugosti princa u svojim prostorijama, izrazio je predsjednik Upravnog odbora ovog preduzeća, Blažo Rađenović. Istakao je i samu važnost ulaganja u očuvanje životne sredine što je i bila glavna tema današnjeg sastanka.

Foto Mediabiro

“Menadžment i Upravni odbor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore posljednje tri godine intezivno rade na održivom razvoju, na zaštiti biodiverziteta, unaprijeđenju biljnog i životinjskog svijeta. Radimo na tome da zaštitimo more i plaže. Ovo je jedan od projekata koji je pokrenula Fondacija Petrović Njegoš i sa zadovoljstvom mogu da kažem da će se Javno preduzeće priključiti ovom projektu. Siguran sam da ćemo i u narednom periodu imati taj pilot projekat kako bismo pokazali zemljama regiona, ali i Evropske unije da je to jako funkcionalno rješenje,” istakao je Rađenović.

Komentarišući pomenuti projekat, princ Nikola Petrović Njegoš kazao je da je njegov glavni cilj zaštita obalnog područja Crne Gore.

“Prije tri godine susreo sam se sa novim tehnologijama koje su efikasne za ekološko očuvanje obala od zagađenja i neadekvatnog odlaganja otpada. Zatim, prilagođavanje motora koji bi bili adaptirani za kompliminirani vazduh, koji bi radio bez baterija. Ovaj sastanak sa predstavnicima Javnog preduzeća je jako značajan, jer ćemo kroz zajedničke napore doći do rješenja, kako bi u budućnosti ovi projekti bili realizovani”, poručio je on.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije