20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Probijanje novog makadamskog puta na Vrmcu, od sela Bogdašići prema Kavču

Probijanje puta Vrmac a- Bogdašići – Kavač

Opština Tivat počela je minulog vikenda sa radovima na probijanju novog makadamskog kolskog puta na Vrmcu, na potezu od sela Bogdašići prema naselju Kavač na teritoriji opštine Kotor. U pitanju je dionica dužine oko 1.200 metara, a koja će, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, biti probijena i završena za dvadesetak dana.

Riječ je o proširenju postoječeg, starog austrougarskog puta čime će biti omogućen lakši pristup imanjima porodica Brkan i Marović u blizini Bogdašića, ali i jednostavniji i brži pristup ovom reonu terenskih vatrogasnih vozila u slučaju požara ili neke druge vremenske nepogode.

“Izgradnjom tog dijela puta dobićemo prsten koji će omogućiti da u slučaju hitnih potreba, tipa požara, možemo prići Vrmcu sa dvije strane. Do sada smo mogli prići samo preko Gornje Lastve, a ovako ćemo moći i sa strane Kavča. Ovaj put se gradi na inicijativu stanovnika zaselaka Brkani i Marovići koji se nalaze na tom dijelu Vrmca, a do kojih je do sada, postojećim putem, bilo teško doći“- kazao je sekretar za privredu Opštine Tivat Vedran Božinović, dodajući da će novi put istovremeno služiti i kao  pješačka planinarska i staza za razne druge vidove rekracije.

Vrijednost radova koji se finansiraju iz budžeta grada je 33 hiljade eura bez PDV-a, a izvodi ih komapnija “Tujko” iz Grblja čija je ponuda bila najpovoljnija na tenderu što ga je raspisala lokalna uprava Tivta.

Izvor:S.L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije