16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Proslava Pomoćnice Kršćana i predstavljanje Muljanskog kantuala na Mulu

Poslije više od 130 godina, 24. maja, kompozicije Konrada Eberta po prvi put na mjestu kome su posvećene, nastupa pjevački ansambl iz Zagreba pod vođstvom Roberta Homena

plakat-promocija

Ovogodišnja proslava Pomoćnice kršćana, nebeske zaštitnice župe Muo biće u znaku dvostrukog slavlja. Proslavi prethodi trodnevnica do 23. maja. Osim redovnih misnih slavlja i pobožnosti povodom blagdana, 24. maja će, nakon večernje svete mise, koju predslavi kotorski biskup mons. Ivan Štironja, biti predstavljen i Muljanski kantual, u kojem su sakupljene i objavljene kompozicije o. Konrada Eberta, napisane za župu Muo prije više od 130 godina, saopšteno je iz Župnog ureda BDM Pomoćnice kršćana – Svetište bl. Gracije iz Mula.

Vrijedne kompozicije posjetioci će čuti po prvi put na mjestu za koje su izvorno nastale: u crkvi Pomoćnice Kršćana i kontekstu liturgije, kada će biti izvedena i Missa Auxilium Christianorum (Misa Pomoćnice kršćana), komponovana za muljansku župnu crkvu i njen tadašnji zbor.

Muo – Pomoćnica Kršćana

Muljanski kantual biće predstavljen nakon mise, a pjevački ansambl iz Zagreba pod vođstvom maestra Roberta Homena, dirigenta i profesora na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, uz pratnju prof. Nevena Kraljića, orguljaša Zagrebačke Prvostolnice izvešće dio skladbi objavljenih u Kantualu.

O knjizi će govoriti mr Marija Mihaliček u ime Ogranka Matice hrvatske u Boki Kotorskoj, dirigent Robert Homen i don Robert Tonsati, župnik Mula i urednik kantuala.

Pokrovitelji tog duhovnog i kulturnog događaja su Opština Kotor, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Matica Hrvatska.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije