33 C
Kotor

Slušaj online radio

Radović podnio ostavku: Carević stavio fotelju iznad svih prioriteta Budve

Foto RTCG

Predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović i zvanično je podnio ostavku na tu funkciju, ističući da nije vjerovao da će doći u ovu poziciju. Očekivao je da će uspjeti da postignu neki, makar i privremeni kompromis sa predsjednikom Opštine Markom Carevićem, ali nažalost to se nije desilo.

– Uradili smo sve da dođe do kompromisa, ali uzalud to nije urodilo plodom. Uradili smo sve i kao politička grupacija, prije nekoliko dana smo imali jedan sastanak,sjeli za isti sto, dali predlog da se gradi turistička sezona i da u tom nekom vremenu pokušamo da uspostavimo neki promil povjerenja i u tom koalicionom sporazumu definišemo šta da se radi. Ja sam i tada kazao da mogu podnijeti ostavku, ako je to njemu problem. To nije prihvaćeno i pokazalo se da je Carević iznad turističke sezone, iznad budžeta Opštine Budva, iznad planova i investicija, stavio sebe. Tada sam obećao da ću podnijetu ostavku ako se do danas ne napravi dogovor i kako se to nije desilo ja sam to i učinio – kazao je Radović.

Istakao je da je Carević stavio svoju fotelji iznad svih, po cijenu da bude predsjednik i sa prinudmom upravom i to najviše govori o njemu i kako je kazao, dobio je ozbiljnu bolest – izliv vlasti u mozak.

Kako je naglasio ostavku je proslijedio, to je njegov lični čin i način da pokaže da mu fotelja nije bitna. On je svoju funkciju nudio i prije samo kako bi opstala vlast i da se ne čini ono što se činjelo u Budvi.

– Mi imamo odgovornost prema građanima, trebalo je napraviti dogovor, promijeniti plan investicija u pojedinim segmentima i sačekati do septembra da prođe sezona, pa ako bi se nešto u tom dijelu promijenilo u našim odnosima, pa i da se rastavimo. To je bilo neprihvatljivo gospodinu Careviću i danas smo tu gdje jesmo – poručuje Radović.

Kazao je da je pred Budvom period prinudne uprave, eventualno ako Carević podnese ostavku, pa da opet sjednu za sto i dogovore se u šta sumnja.

Pojasnio je da ostavku treba da konstatuje Skupština,u roku od 30 dana da se bira novi predsjednik lokalnog parlamenta, a tek tadaako se to ne ispoštuje slijedi raspuštanje. Usvakom slučaju prinudna uprava će moći da funkcioniše.

Radović je kazao da je Demokratska Crna Gora izbačena iz vlasti još prije godinu i po dana, da nijesu učestvovali ni u jednom dokumentu, ni u planu investicija, ni u komunalnom opremanju grada.

– Ovo što sam uradio danas je minimun što sam mogao da uradim.Građani su nezadovoljni s pravom, jer opština ne funkcioniše ni u jednom segmentu – naglasio je Radović.

Funkcioner Demokrata Budva Dragan Krapović je kazao da je cijenio lični čin kolege Radovića i zahvaljuje mu u ime Odbora u Budvi za sve što je uradio u ovom mandatu koji je bio u nekim segmentima mučan.

Izvor:RTCG

Najčitanije