17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Raspisan tender za rekonstrukciju šetališta u Igalu

Budući izgled šetališta u Igalu – iz projekta

Opština Herceg Novi raspisala je tender za izbor izvođača za rekonstrukciju šetališta u Igalu, na potezu od vile „Galeb“ do Titove vile, što je infrastrukturni projekat na koji grad čeka decenijama. Procijenjena vrijednost radova iznosi 3,2 miliona eura, navedeno je u javnom pozivu.

Realizacijom ovog projekta Igalo će dobiti uređeno, popločano šetalište, biće urađena i sanacija postojeće kanalizacione infrastrukture, nova atmosferska kanalizacija i postavljena nova javna rasvjeta. Plan je da radovi budu podijeljeni u dvije faze uslovljene turističkom sezonom – prva podrazumijeva radove na dionici od hotela „Palmon Bay“ do Titove vile, a druga faza radove na dionici od hotela „Palmon Bay“ do vile „Galeb“.

Sredstva za rekonstrukciju dijela šetališta u Igalu opredjeljena su kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore i Ugovorom o realizaciji potprograma potpisanim između tadašnje Uprave javnih radova i Opštine Herceg Novi. Obaveza Opštine bila je izrada projektne dokumentacije, raspisivanje tendera za izbor izvođača i izbor nadzora. Radovi se izvode prema glavnom projektu koji je izradio „Oliver-ing“ d.o.o. Budva, a reviziju je izvršio „Diagram“ d.o.o. Podgorica.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije