15 C
Kotor

Slušaj online radio

Raspisan tender vrijedan 4,75 mil eura za gradnju škole i vrtića u Radovićima

Radovići

Uprava javnih radova raspisala je javni poziv za izgradnju osnovne škole i vrtića u Radovićima u Tivtu. Za ovaj posao opredijeljeno je 3,93 mil EUR bez, odnosno 4,75 mil EUR sa uračunatim PDV-om.

Tenderom su obuhvaćeni svi građevinski radovi, izgradnja, te opremanje škole i vrtića svim neophodnim sadržajima – namještaj, oprema za sportsku salu, računari, bijela tehnika… Projektom je predviđeno i uređenje školskog dvorišta.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 7. juna do 10 sati, a istog dana izvršiće se i njihovo otvaranje.

Tender škola u Radovićima

Rok izvršenja ugovora je 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Izabrani izvođač garantuje za kvalitet radova minimum 24 mjeseci. Garantni rok počinje da teče od dana dobijanja završnog izveštaja stručnog nadzora i primopredaje objekta.

Postojeći objekat izgrađen je nakon zemljotresa 1979. godine kao donacija Švajcarske Vlade. Neuslovna zgrada je godinama prokišnjavala i uprkos brojnim naporima Opštine Tivat, MZ Krtoli i školskog odbora nije mogla da ispuni potrebe osnovaca iz Krtola.

Opština Tivat uložila je sredstva za izradu projekta izgradnje novog objekta, u okviru kojeg je planirana osnovna škola, muzička škola i vrtić. Procijenjena vrijednost objavljenog tendera je 3.930.000,00 €, bez uračunatog pdv-a, sa rokom za predaju ponuda do 07.06.2022. godine. Ovo će biti pojedinačno najveća investicija u neki objekat za obrazovanje u Tivtu u posljednjih nekoliko decenija, pored nove zgrade muzičke škole u centru, koja je otvorena 2011. godine.

Najčitanije